O fetita a fost nevoita sa-si schimbe prenumele si scoala pentru ca oamenii rad de numele ei: "Batjocura neincetata"

/ / Modificat: 2023-07-05
O fetita a fost nevoita sa-si schimbe prenumele si scoala pentru ca oamenii rad de numele ei:

Este greu sa alegi un nume adorabil si sa fii sigur ca nimeni nu va rade vreodata de el. Din pacate, asta s-a intamplat cu o fata si cu mama ei.

Numele perfect este greu de gasit

O mama de peste granite era convinsa ca a gasit numele perfect pentru fiica ei. Un nume dragut si simplu. Dar a venit Amazon si a stricat totul! Pe Reddit, mama a explicat ca fiica ei, Alexa, a fost hartuita atat de mult la scoala de cand Amazon a creat Alexa, incat a trebuit sa isi schimbe numele si scoala.

„Numele fiicei mele este Alexa. Bullying-ul la care a fost supusa este ingrozitor. Sunt foarte suparata pe Amazon. Ea s-a nascut in 2007. Pe atunci, nu exista niciun motiv pentru a face misto de numele adorabil al acestei fetite. Dar acum, de fiecare data cand profesorul clasei striga catalogul, toata lumea rade si spune lucruri precum ”Alexa, pune un cantec”, „Alexa, aprinde luminile”, „Alexa, cum e vremea?”, povesteste femeia. 

„Batjocura a continuat, apoi, si in curtea scolii, cand au inceput sa strige dupa ea: „Alexa, ce miroase asa?” sau „Alexa, ce este aceea o dieta?”, mai spune mamica. 

Mama fetitei a explicat ca hartuirea devenise atat de grava incat i-a schimbat numele fiicei sale in Lexi si a inscris-o la o alta scoala. Mesajul ei a devenit rapid viral, iar multi oameni au intrat in sectiunea de comentarii pentru a-si impartasi parerile.

O persoana a scris:

„Nu cunosc nicio Alexa, dar tot sunt suparat ca asta a ales Amazon. Alex este un nume atat de comun incat nu ar fi trebuit sa aleaga ceva atat de asemanator."

O alta persoana a comentat:

„As prefera ca acele chestii precum Alexa sau Siri sa nu aiba nume similare cu cele obisnuite. Prefer acel strigat de "Hei Google", deoarece nu cred ca isi va numi vreodata cineva copilul „Google”. Google este o companie, un motor de cautare.”

Intre timp, o alta persoana a scris:

„Sotul meu a lucrat cu cineva care se numea Ciri si deseori i se declansa iPhone-ul atunci cand cineva o striga pe fata respectiva”. 

Amazon a declarat pentru The Sun:

„Am proiectat asistentul nostru vocal pentru a reflecta calitatile pe care le apreciem la oameni - sa fie inteligent, atent, empatic si incluziv. Hartuirea de orice fel este inacceptabila si o condamnam in termenii cei mai fermi posibil. Ca o alternativa la Alexa, oferim, de asemenea, mai multe alte optiuni pe care clientii le pot alege, inclusiv Echo, Computer si Amazon."

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoala copii

Articole recomandate

Citeste si despre