O batrana de 83 de ani din Ilfov si-a otravit cu mercur fiica, ginerele si nepotul: „Noi mancam impreuna, ea nu manca cu noi”

/ / Modificat: 2023-12-19
O batrana de 83 de ani din Ilfov si-a otravit cu mercur fiica, ginerele si nepotul: „Noi mancam impreuna, ea nu manca cu noi”

Caz incredibil in Ilfov. O batrana de 83 de ani si-a otravit cu mercur fiica, ginerele si nepotul. Toti trei au ajuns la spital, dar sunt in afara oricarui pericol. Desi locuiesc in aceeasi casa, victimele au obtinut un ordin provizoriu de protectie impotriva femeii. Batrana, care ar fi premeditat totul, este acum sub supravegherea medicilor de la psihiatrie, potrivit observatornews.ro. Politistii vor sa afle de unde a facut rost de substanta periculoasa, gasita in mai multe recipiente in locuinta sa.

O femeie in varsta de 83 de ani este acuzata de ginerele sau ca i-a otravit intreaga familie cu mercur. Barbatul si-a dat seama ca soacra l-a otravit dupa ce a gasit substanta in geanta femeii. Toti membrii familiei au ajuns la spital, unde au fost supusi mai multor analize, dupa ce s-au simtit rau. Ginerele de 48 de ani din Ciorogarla, sotia si fiul de 18 ani sunt in stare de soc. Nu si-ar fi inchipuit niciodata ca soacra, care statea cu ei in aceeasi casa, ar putea sa le faca rau.

Barbatul a marturisit ca femeia a otravit inclusiv cainele familiei. El a gasit urme de mercur si in mancarea cainelui. 

Politistii au deschis un dosar penal pentru distrugere si violenta in familie, iar substanta a fost trimisa la laborator pentru analize. 

Pe numele batranei a fost emis un ordin de protectie provizoriu si se afla in prezent internata la Spitalul Obregia. Dupa ce au fost supusi unor investigatii medicale, atat ginerele batranei cat si nepotul si chiar fiica celei suspectate de actiunea criminala si-au dat seama ca au ingerat mercur.

Batrana urmeaza sa fie supusa unei expertize psihiatrice, iar daca se va dovedi ca avea discernamant risca sa fie acuzata de tentativa de omor. 

Cum a descoperit barbatul ca este otravit 

Barbatul a marturisit ca si-a dat seama ca este otravit dupa ce a descoperit mercurul intr-o seara in mancare. 

“Mancare facuta de mama, o tocanita de cartofi. Noi mancam impreuna, ea nu manca cu noi. Avem filmarea cand a pus, avem toate dovezile, avem camere de supraveghere. S-a demonstrat ca e mercur la spital, era o substanta gri. Ne-a iesit la radiografie ca suntem otraviti cu mercur. Au zis ca nu au ce sa ne faca. Acea substanta nu iese, ne-au zis sa bem apa. Trebuie sa vedem acum la analizele de sange cat e dozajul in sange, sa vedem ce tip de mercur e. Am dat declaratii, asteptam sa primim telefon, nu stiu ce se intampla”.

Barbatul, in varsta de 48 de ani, era intoxicat cu mercur de o luna. Urme ale acestei substante au fost gasite si in intestinul fiul sau, in varsta de 18 ani, care ar fi ingerat substanta de cel putin o saptamana. 

Membrii familiei povestesc ca femeia ii ameninta cu moartea, spunandu-le ca nu vor apuca sarbatorile. In camera ei au gasit mai multe fotografii, lumanari, icoane si seringi. Anchetatorii vor sa vada daca avea discernamant.

  • Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Otravire mancare Tentativa de omor

Articole recomandate

Citeste si despre