O asistenta in varsta de 36 de ani s-a stins in urma infectiei cu coronavirus. A lasat in urma sa trei copii

/ / Modificat: 2020-04-10
O asistenta in varsta de 36 de ani s-a stins in urma infectiei cu coronavirus. A lasat in urma sa trei copii

Areema Nasreen, in varsta de 36 de ani, nu avea patologii anterioare si lucra in sistemul medical din Marea Britanie de peste 16 ani. Ea era asistenta la Spitalul Walsall Manor, din orasul West Midlands, si a decedat la doua sapatamani dupa ce a fost diagnosticata cu coronavirus.

Tanara era mama a trei copii cu varste cuprinse intre 8, 10 si 17 ani, devenind cel mai tanar cadru medical din Regatul Unit ucis de COVID-19.

Ea a fost diagnosticata cu coronavirus pe 23 martie. Le-a spus medicilor ca nu are alte probleme de sanatate, iar familia ei a descris-o drept "o persoana sanatoasa." Dar pe masura ce zilele treceau, starea ei s-a agravat si a ajuns la terapie intensiva, ventilata mecanic.

Mesajul sotului: "Sa nu-ti faci griji pentru copii"

Areema a fost testata pentru coronavirus dupa ce a manifestat temperatura mare, dureri musculare si tuse.

Chiar inainte de a inceta din viata sotul a apucat sa-i transmita un ultim mesaj: "Sa nu-ti faci griji pentru copii." Apoi a izbucnit in plans si si-a imbratisat sotia, desi medicii l-au sfatuit sa nu faca acest lucru, pentru ca exista riscul contaminarii. 

"Atunci a murit. Cu totii suntem absolut devastati," a marturisit unul dintre medicii care au tratat-o pe tanara.

"Oamenii nu iau acest lucru in serios. Era tanara, nu numai pentru batrani este riscant. Vreau ca toata lumea sa stie cat de periculos este acest virus," a spus sora asistentei dupa decesul acesteia, pentru The Independent.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Asistenta Mama Marea britanie Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre