Mobilizare pentru Nicolae, elevul umilit de invatatoare pentru ca i-a oferit un "martisor urat"

/ / Modificat: 2021-03-04
Mobilizare pentru Nicolae, elevul umilit de invatatoare pentru ca i-a oferit un

Povestea lui Nicolae, elev in clasa a III-a la o scoala din Slobozia, care refuza sa mai mearga la ore dupa ce invatatoarea i-ar fi zis ca i-a oferit un martisor urat, a impresionat in mediul virtual.

Astfel, daca invatatoarea l-a umilit pe Nicolae, jurnalista Oana Dobre Dimofte a creat o campanie pe Facebook, iar numeroase persoane vor sa cumpere acum "martisoare urate" realizate de Nicolae.

Invatatoarea lui Nicolae i-ar fi spus ca martisorul pe care i l-a oferit este urat si ca nu a fost in stare sa cumpere unul de calitate.

Parintii au facut o sesizare la Inspectoratul Scolar Arges si au explicat ca veniturile nu le permit sa ofere martisoare mai costisitoare, cu atat mai mult cu cat Nicolae are miopie si necesita operatie. Aceeasi invatatoare i-a fost dascal si lui Ionut, tatalui baiatului batjocorit. El a cerut acordul directorului scolii sa poata sta pe hol in timpul orelor pentru a preveni astfel de incidente intrucat mai are un fiu in aceeasi scoala, in clasa a VII-a. Cererea tatalui a fost aprobata.

„Foarte mult l-a suparat ca doamna l-a facut sarac, ca nu are un leu si ca-l ameninta ca-i da inapoi martisorul”, a spus tatal copilului la Digi24.

Nicolae are probleme cu vederea, insa si-a dorit chiar el sa ii faca un martisor invatatoarei sale. Din pacate insa, initiativa lui nu ar fi fost privita cu admiratie de cadrul didactic.

„Doamna invatatoare si-a permis sa puna diagnosticul de hiperactiv. Copilul meu nu are acest diagnostic de la un specialist. Au fost presiuni, ca ar fi bine sa mergem la o scoala speciala, ca poate ii va fi mai bine lui Nicolae, dar nu sunt de acord cu ce a spus. El trebuie sa invete intr-o scoala normala, sa stie ca e un copil normal”, a adaugat el.

„Nicolae are probleme la ambii ochi la care trebuie sa se intervina chirurgical cu implanturi de cristalin, la ambii ochi”, a mai spus tatal copilului.

Invatatoarea sustine o alta varianta

Invatatoarea spune ca nu l-ar fi jignit pe baietel si ca i-ar fi spus doar ca nu trebuia sa cheltuiasca banii pe martisor si ciocolata.

“Doamna invatatoare spune ca baiatul meu ar fi interpretat gresit ce i-a spus. Insa sunt colegi de clasa ai copilului meu care au confirmat ca s-a intamplat cum a spus copilul meu si ca doamna l-a umilit verbal, am luat legatura cu ei. La fiecare ora, doamna invatatoare i-a spus ca ii da cadoul inapoi”, a declarat Ionut B., tatal baiatului, adaugand ca doamna invatatoare este pretentioasa la cadouri.

Pur si simplu i-am spus baiatului de ce a cheltuit banii cand am vazut martisorul mai mare, gandindu-ma ca este cumparat. Dupa care baiatul mi-a spus ca martisorul este confectionat de tatal sau. Nu i-am spus ca nu imi place martisorul. A fost o interpretare a baiatului. Pentru ce imi faceti imaginea ferfenita?

Toti parintii sunt revoltati de acel copil. Eu nu i-am facut nimic, m-am purtat foarte frumos cu copilul. Nu stiu ce se mai vrea. Am 24 de copii în clasa, de la clase diferite, este foarte greu. Tatal copilului este reclamagiu, a mai avut conflicte cu oamenii din comuna”, a declarat invatatoarea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Martisor

Articole recomandate

Citeste si despre