Ministrul Finantelor, anunt de ultima ora despre alocatiilor copiilor. Cu cat se vor majora de la 1 ianuarie

/ / Modificat: 2021-10-23
Ministrul Finantelor, anunt de ultima ora despre alocatiilor copiilor. Cu cat se vor majora de la 1 ianuarie

Ministrul Finantelor, Dan Vilceanu, a facut recent noi precizari in ceea ce priveste majorarea alocatiilor pentru copii. Acestea vor fi marite cu 20% de la  1 ianuarie 2022, desi în septembrie 2020, Guvernul Orban a adoptat OUG 123/2020, ce prevedea o dublare a lor.

La 1 iulie 2021, alocatiile copiilor trebuiau majorate, conform calendarului agreat de Guvernul Orban anul trecut, dar majorarea a fost amanata de Guvernul Citu pentru 1 ianuarie 2022.

„Exista un calendar din punct de vedere al cresterii alocatiilor si ne vom tine de acel calendar. Nu as vrea sa intru in calcule mai mult decat prevede calendarul care a fost deja aprobat. Cred ca alocatia de la 1 ianuarie 2022 va fi in jur de 486 de lei pentru copiii sub 2 ani si cu grad de handicap si la 243 de lei de la 1 ianuarie pentru copiii mai mari de 2 ani. Procentul e exact si suma prevazuta in ordonanta de urgenta data la inceputul anului.

Aceasta suma este prevazuta in legislatia in vigoare, deci nu exista o alta calendarizare, in afara de cea  facuta deja. In legislatia in vigoare exista o singura majorare, cea de la 1 ianuarie”, a spus ministrul Finantelor, Dan Vilceanu la Antena 3.

Taguri Alocatii copii Alocatii majorate

Articole recomandate

Citeste si despre