Ministrul Educatiei o contrazice pe Raluca Turcan

/ / Modificat: 2020-03-23
Ministrul Educatiei o contrazice pe Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan a spus ca inghetarea anului scolar poate fi luat in calcul daca scolile vor ramane inchise si dupa Paste, in contexul pandemiei de coronavirus.

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, o contrazice pe acesta si a precizat ca scenariul inghetarii anului scolar nu este luat in calcul si elevii claselor a VIII-a si a XII-a vor sustine in acest an Evaluarea Nationala si Bacalaureatul.

"Vreau sa-i asigur pe studenti, elevi si parinti ca nu luam in calcul sa inghetam anul sau sa amanam examenele cu un an. Ministerul Educatiei se preocupa de felul cum isi continua acestia activitatea de acasa. NU exista un astfel de scenariu, la acest moment. Imi mentin delaratia de saptamana trecuta. Nu vom ingheta anul," a precizat Monica Anisie, intr-o interventie telefonica la Digi24.

Ministerul Educatiei lucreaza la mai multe scenarii

Monica Anisie a spus ca reprezentatntii ministerului lucreaza la mai multe scenarii referitoare la anul scolar, analizand inclusiv deciziile privind sistemele de educatie din celelalte state ale Uniunii Europene.

"Scenariile vor fi facute publice cand vom avea o situatie clara cu ceea ce se intampla, in functie de cum va decurge pandemia de coronavirus. Fac un apel la calm si ii rog pe elevi, studenti si parinti sa stea in casa si sa-si continue studiile," a mai afirmat ministrul Educatiei.

"Suntem intr-o situatie extrem de dificila, oricare dintre scenarii se va lua in calcul vor fi costuri pe care le vom plati noi, elevii, profesorii, societatea. Trebui sa ne focalizam pe educatia copiilor si a parintilor, pentru ca, din pacate, nu au inteles  ca trebuie sa stam acasa pentru a opri raspandirae coronavirusului," a spus si Liliana Romaniuc, expert in educatie, intr-o educatie telefonica la Digi24.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Monica anisie Raluca turcan Anul scolar

Articole recomandate

Citeste si despre