Mesajul unei profesoare cu privire la „perlele” de la examenele elevilor: „E de mers la psihanaliza”

/ / Modificat: 2023-04-03
Mesajul unei profesoare cu privire la „perlele” de la examenele elevilor: „E de mers la psihanaliza”

A trecut perioada simularilor, atat pentru Evaluarea Nationala, cat si pentru BAC si mai sunt doar cateva luni pana la examenele propriu-zise. In aceasta perioada, dar și in perioada de dupa examene, vedem peste tot pe internet asa-zilele „perle” scrise de elevi in lucrari. Desi majoritatea oamenilor rad de aceste gafe, o profesoara de limba franceza transmite un mesaj care pe multi i-a pus pe ganduri cu privire la acest subiect.

Alexandra Chirea este profesoara de limba franceza si trage un semnal de alarma cu privire la umilirea elevilor, in contextul „perlelor de la examene”. Ea a transmis un mesaj pe retelele de socializare, in care a subliniat cat de gresita este aceasta atitudine. Mai mult, profesoara afirma ca, inainte de a rade de greselile elevilor din lucrari, dascalii ar trebui sa se gandeasca putin daca nu cumva este si vina lor pentru felul in care se exprima elevii.

„A pune poze si a rade, in vazul lumii (sigur ca te poate pufni rasul sau plansul, dupa caz, cand citesti tu acolo o lucrare, ca corector, ca oameni suntem) de ceea ce a scris un copil, well, asta spune mai multe despre tine ca om, dar si ca profesor. Si, se pare, ar trebui sa fie interzis prin lege, pentru ca in tara asta care pare ca isi uraste copiii, sa lasi ceva la bunul simt al 'cadrelor didactice' inseamna sa dai mana libera la hahaiala si dispret asupra celor care sunt in plina formare. Si se pot indrepta.

Nicio lucrare si nicio perla nu ar trebui sa ajunga vreodata pe toti peretii internetului, mai ales ca, nu stiu cum sa va zic sa nu-i ia inima pe unii profi, da' esecul copiilor e si esecul nostru, daca nu cumva mai intai al nostru. Placerea de a umili e de mers la psihanaliza, nu de mers la scoala si, doamne-fereste, de asezat la catedra. Cat despre faptul ca lumea se va duce de rapa cu acesti copii si cu perlele lor, eu pariez toti banii ca nu.

Lumea doar se va schimba (bine, e deja schimbata, dar, de la catedra, se trage cu dintii de vremuri apuse) se va plia, educatia se va face altfel, reproducerea de informatii va insemna fix zero, caci informatiile ei le au deja la tot pasul. Trebuie noi, toti, sa regandim procesul de predare-invatare-evaluare, caci copiii sunt doar ei, copii ca toti copiii, altii decat am fost noi, intr-un secol al vitezei si al informatiei la distanta de un click. Din nou va spun, ne certam pe legile educatiei, dar pana acolo, trebuie sa avem profesori educati”, este o parte din mesajul transmis de profesoara Alexandra Chirea.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Examene nationale Examenul de bacalaureat

Articole recomandate

Citeste si despre