Medicul Mihai Craiu, ingrijorat de un fenomen care ia amploare printre copii: "Nu am vazut asa ceva"

/ / Modificat: 2021-10-12
Medicul Mihai Craiu, ingrijorat de un fenomen care ia amploare printre copii:

Medicul pediatrul Mihai Craiu s-a aratat extrem de ingrijorat de un fenomen care a inceput sa ia amploare printre adolescenti in perioada pandemiei de coronavirus. Doctorul a tras un semnal de alarma in acest sens si a pus accent asupra efectelor negative pe care le-a avut perioada in care au fost inchise scolile asupra copiilor. 

In cadrul unei dezbateri sustinute de Organizatia Salvati Copii, pediatrul Mihai Craiu a declarat ca tentativele de suicid in randul adolescentilor sunt din ce in ce mai multe in ultimul an, iar cazurile pe care le-a vazut l-au socat. 

„Inchiderea scolilor are impact psiho-social la copiii mici, la adolescenti creste de 3-4 ori riscul de anxietate/depresie. Eu, ca doctor de urgente, pot sa va spun ca atatea tentative de suicid la copiii mai mari nu am vazut in 30 de ani de meserie”, a transmis specialistul in cadrul dezbaterii.

Medicul a vorbit, de asemenea, si despre efectele infectiei cu Covid-19 asupra tinerilor, acesta sustinand ca efectele se vor resimti pe perioade mai lungi, cel mai intalnit fiind sindromul inflamator si long Covid. 

„La copil, problemele legate de Covid sunt mai degraba de viitor, long Covid, sindromul inflamator, vom vedea in viitor. Exista long Covid si la copil, cu manifestari neurologice, e mai rar ca la adulti, dar in Suedia la aproape doua milioane de copii, 15 au facut sindrom inflamator si/sau long Covid.

La capetele de varsta ale pediatriei sunt probleme mai mari, adica la sugari si adolescenti”, a adaugat acesta.

Articole recomandate

Citeste si despre