Medicul Mihai Craiu, despre tragedia din Caracal. "Cui ii mai pasa ca statul ne omoara copiii"

/ / Modificat: 2019-07-29
Medicul Mihai Craiu, despre tragedia din Caracal.

Tragedia de la Caracal a intristat o tara intreaga, iar oamenii sunt indignati pentru modul in care au actionat institutiile statului la strigatul de salvare al unei adolescente de 15 ani.

De 19 ore au avut nevoie organele abilitate sa ajunga la locul in care fata era tinuta prizoniera. Si atunci a fost mult prea tarziu.

Medicul pediatru Mihai Craiu atrage, insa, atentia ca aceastea nu sunt singurele situatii in care statul nu isi face treba cum ar trebui. Pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii, doctorul aduce in discutie o alta situatie in care statul pune in pericol viata copiiilor din Romania.

"Din aceeasi categorie de probleme, in care statul se comporta iresponsabil, conform sintagmei devenita folclor "oamenii mor si daca merge si daca nu merge sistemul".

Evident ca putem fiecare contribui la sanatatea plamanilor copiilor nostri. Putem alege sa nu mai fumam, sa nu folosim odorizante de camera sau alte esente volatile in preajma copiilor, putem sa incetam in a bombarda plamanii copiilor cu toate prostiile din lume care pot fi puse intr-un nebulizator...

Dar nu putem reglementa traficul auto si nici nu putem curata mizeria existenta peste tot in Romania. Asta ar trebui sa faca statul pentru copiii nostri. Are OBLIGATIA, desi o ignora, si au fost declansate unele proceduri de infringement impotriva tarii noastre acum 2 zile (gasiti pe portalul Ministerului Mediului comunicatul oficial http://www.mmediu.ro/…/comunicat-de-presa-notificarea-…/3045)

Dar cui ii mai pasa, in negura apocalipticei grozavii de la Caracal, ca statul ne omoara copiii si ... incet. Nu numai repede!

Cititi ce face controlul poluarii la altii (https://www.medscape.com/viewarticle/915829?src=soc_fb_share&fbclid=IwAR2rXxXvHrS7aMisaFUmgkI4P_IroU5uvrA2wkmTFbWtSW0-gcL72zp1WFM).

Copiii sensibili, cu astm sau alte boli respiratorii, se simt mai bine cand scad oxizii de azot si masa particulata PM2.5 din aer. Deoarece fenomenul de control al calitații aerului in SUA a imbunatatit net situatia acestor copii. Cititi si va convingeti.

Dar cui ii pasa?" a scris medicul Mihai Craiu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dr mihai craiu Tragedie caracal

Articole recomandate

Citeste si despre