Medic ginecolog de la Spitalul Filantropia trimis in judecata dupa ce o femeie a fost la un pas de moarte dupa o intrerupere de sarcina

/ / Modificat: 2023-09-21
Medic ginecolog de la Spitalul Filantropia trimis in judecata dupa ce o femeie a fost la un pas de moarte dupa o intrerupere de sarcina

Un medic ginecolog de la Spitalul Filantropia din Capitala, pe nume Madalina Gheorghe, a fost trimis in judecata pentru vatamare corporala din culpa dupa ce i-a facut unei paciente o intrerupere de sarcina. Femeii i s-a facut rau si a fost operata de urgenta la Spitalul Elias pentru a putea fi salvata. 

Se pare ca medicul care i-a facut intreruperea de sarcina i-a facut o perforatie a transei uterine in timpul interventiei. Dupa externare medicul nu i-a asigurat supraveghere medicala. 

„In fapt, s-a retinut ca la data 21.02.2019, medicul in specialitatea obstetrica-ginecologie i-a efectuat persoanei vatamate o intrerupere de sarcina la Spitalul Filantropia, interventie in cursul careia s-a produs o perforatie a transei uterine.  Post interventie, pana la momentul externarii, medicul nu a efectuat o supraveghere efectiva a pacientei de natura a identifica elemente clinice si simptomatologice pentru diagnosticarea perforatiei de transa uterina.  

Urmare nediagnosticarii complicatiei medicale asociate interventiei medicale, starea de sanatate a persoanei vatamate s-a agravat si s-a impus deplasarea de urgenta, in cursul aceleiasi zile, la Spitalul Universitar Elias, unde persoana vatamata a fost supusa unei interventii chirurgicale pentru salvarea vietii”, a transmis Parchetul, intr-un comunicat de presa. 

Procurorii sustin ca perforatia de transa uterina este o complicatie documentata in literatura medicala de specialitate care se obiectiveaza in prezenta unor factori de risc: cicatrice post-cezariana si sarcina cu placenta implantata pe cicatrice.

Simptomatologia poate fi evidenta inca din cursul interventiei chirurgicale sau se poate diagnostica ulterior, intervalul de timp intre producerea leziunii si aparitia simptomatologiei fiind in functie de dimensiunile leziunii si intensitatea hemoragiei.

Nediagnosticarea acestei complicatii prin lipsa de supraveghere postprocedurala constituie deficienta in acordarea asistentei medicale. Dosarul se va judeca la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre