Medic ATI, in prima linie la 80 de ani: "Cum sa-ti fie teama de o boala?"

/ / Modificat: 2020-04-08
Medic ATI, in prima linie la 80 de ani:

In plina pandemie de coronavirus, multe cadre medicale de la noi au dat bir cu fugitii de teama. Nu este si cazul medicului Petre Ciuvat, un exemplu de viata pentru multi dintre noi. 

Medic ATI la Spitalul Orasenesc din Rovinari, acesta se apropie de varsta de 80 de ani, iar de 57 imbraca halatul alb.

Acum, cand medicii sunt in prima linie in lupta impotriva coronaviruslui, Petre Ciuvat a decis sa doarma in spital si nu are de gand sa faca vreun pas inapoi.

"Sunt foarte fericit ca imi pot practica profesia si dupa varsta de pensionare. Toata lumea imi spune ca sunt nemaipomenit, nemaivazut. In anul VI, eram si student la Medicina Generala si eram si intern la Anestezie, la Spitalul Grigore Alexandrescu. De atunci, practic. Sunt 57 de ani de cand eu fac profesia de anestezie, terapie intensiva," a povestit medicul, potrivir Observator. 

"Cum sa-ti fie teama de o boala?"

Aflat in prima categorie de risc, avand in vederea varsta sa, Petre Ciuvat nu se teme de virusul care a schimbat lume si a curmat zeci de mii de vieti.

"Molima asta se raspandeste cu o viteza deosebita si oamenii sunt in fata unei situatii absolut noi. Nu este niciun pericol, absolut niciun pericol daca stii cum sa te protejezi. Nu mi-e teama, nu mi-e teama absolut deloc si nu ii inteleg pe cei carora le este teama. Cand faci medicina, o faci ca sa rezolvi problemele de patologie ale oamenilor. Cum sa-ti fie teama de o boala? Pentru asta ai invatat, sa o combati," a mai spus medicul.

Pentru ca pune viata bolnavilor pe primul loc, medicul a decis sa ramana in izolare la spital, alaturi de cei care au cea mai mare nevoie de el.

"Sunt in spital aproape zi si noapte, cand este nevoie de mine, i-am rugat pe colegii care lucreaza in UPU si sunt de garda, daca au un caz in care au nevoie de mine, sa nu ezite sa ma cheme la orice ora," a adaugat Petru Ciuvat.

Medicul si-a propus sa iasa la pensie dupa ce Romania va invinge pandemia.

Sursa: observator.tv.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Boala Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre