Materie noua pentru elevii de liceu

/ / Modificat: 2023-03-03
Materie noua pentru elevii de liceu

Liceenii vor studia o noua materie incepand din anul scolar 2023-2024. In programa scolara este prevazuta o ora pe saptamana, planurile cadru fiind deja modificate pentru liceu.

Invatamantul romanesc se afla in plin prces de reforma, dupa modificarea legilor educatiei. In acelasi timp, Ministerul Educatiei se preocupa de introducerea unei noi materii pentru elevii de clasa a XI-a.

Planurile cadru pentru liceu au fost modificate, fiind introdusa in programa liceenilor de clasa a XI-a materia numita „Istria evreilor. Holocaustul. Elevii de a XI-a vor avea o ora pe saptamanala aceasta disciplina.

Orele din trunchiul comun se inmultesc. Fata de 330 de ore pe an scolar, elevii claselor a XI-a vor face din anul scolar urmator cate 36 de ore.

Elevii de clasa a XI-a de la filiera teoretica, profilul real (cu specializările matematică-informatică, știinte ale naturii), profil umanist (specializările filologie, stiinte sociale), vor invata „istoria evreilor. Holocaustul” având alocată o ora pe săptămână.

Este valabil și pentru elevii de la filiera vocațională, cursuri de zi, cu specializările: Muzică; Coregrafie; Arta actorului; Arhitectură, Arte ambientale și Design; Arte plastice, Arte decorative, dar și pentru elevii de la profil sportiv, toate specializările.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoala copii Elevi

Articole recomandate

Citeste si despre