Mama parasita de copii la batranete: „Dumnezeu i-a ajutat sa isi faca ce doresc, dar sa se gandeasca si la mama lor”

/ / Modificat: 2024-01-30
Mama parasita de copii la batranete: „Dumnezeu i-a ajutat sa isi faca ce doresc, dar sa se gandeasca si la mama lor”

Tanti Rodica are o poveste de viata tulburatoare. Este exemplul viu al societatii in care traim, in care copiii deveniti adulti pleaca in strainatate si lasa totul in urma, inclusiv pe parintii lor, in incercarea de a duce un trai putin mai bun decat in tara in care s-au nascut.

Tanti Rodica este o mama uitata de cei 6 copii pe care i-a crescut cu greu. Femeia a crescut la casa de copii, apoi a fost abandonata de proprii copii plecat in strainatate, si de sot, plecat la ceruri. Rodica se lupta acum cu greutatile vietii de una singura, insa, cel mai greu lucru de digerat este singuratatea, dupa ce copiii ei au ales strainatatea. De multe ori, femeia nu are nici macar bani de paine si isi potoleste foamea cu cate un cartof fiert sau un ceai.

„Ce sa facem? Asa-s copiii in ziua de azi. Nu am niciun leu, sunt zile in care nu am ce pune pe masa, nici bani de paine nu am. Am fost la Casa de Pensii si am 10 lei sa ma duc acasa. Nu am ce manca. Nu poti sa te duci niciunde si nu te baga nimeni in seama.

Mai stau si fara mancare ca sunt batrana. Imi fac un ceai si ma culc, mai fierb un cartof cand n-am paine, ulei nici nu mai vorbesc ca nu am. Traim cum putem dar sa stiti ca e foarte greu acum la batranete. Ce sa facem?”, a marturisit, cu lacrimi in ochi, tanti Rodica.

Destinul ei a fost unul crunt inca din copilarie. A dat piept cu grijile si necazurile dupa ce a fost abandonata de parinti si crescuta intr-un orfelinat. Tragedia sa, insa, a fost amplificata in urma cu cateva luni, cand a ramas vaduva. Durerea cea mai mare pentru ea este, insa, faptul ca propriii copii au uitat-o.

Conform spuselor sale, copiii, plecati la munca in strainatate i-ar fi spus: „Lasa-ne in pace sa traim!”.

„Niciodata nu m-am gandit sa ajung asa! Si daca imi spunea cineva, sa ma opreasca pe drum, „Ai grija ce faci. Copiii tai te lasa la batranete, o sa fii saraca, fara casa, fara masa, n-ai nimic esti pe drumuri. Pe drumuri o sa te lase”. Nu il credeam. N-am auzit pe nimeni sa pateasca ce am patit eu, sa povesteasca ce am eu pe inima mea, pe sufletul meu. Imi trebuie un an sa scriu realitatea mea de la 18 ani de cand am iesit din casa de copii si pana acuma.

Copiii mei… sa se gandeasca ca eu i-am facut de au ajuns acolo. Dumnezeu i-a ajutat sa isi faca ce doresc, dar sa se gandeasca si la mama lor. 10 euro daca trimite cate unul, 60 de euro, 6 copii. 6 inmultit cu 5, 3 milioane. Eu cu 3 milioane traiesc”, a povestit Rodica, cu lacrimi in ochi.”, a marturisit femeia indurerata.

Un studiu INSCOP arata ca doar 19% din romanii plecati in strainatate mai trimit bani in tara in anul 2023, fata de 6 din 10 cu 10 ani in urma. Motivul principal pentru care romanii pleaca este pentru o situatie financiara mai buna. Astfel, INSCOP a aflat ca doar 19,7% din cei intrebati au spus ca acestia le trimit bani.

Ministerul de externe a anuntat, in 2022, ca sunt 5,7 milioane de romani plecati in strainatate. Cea mai mare comunitate de romani se afla in Spania, unde traiesc 1,1 milioane.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama Batranete

Articole recomandate

Citeste si despre