Mama care a demascat practica "plicului pentru educatoare" se muta in Anglia: "Va multumesc ca ati tratat problemele legate de banii pentru educatoare cu cea mai mare seriozitate, adica zero!"

/ / Modificat: 2019-02-19
Mama care a demascat practica

Mihaela Petrescu, mama din Pitesti, care a ajuns cunoscuta in Romania in vara anului 2018, dupa ce a demascat faptul ca parintii copiilor de la gradinita unde invata fiica sa obisnuiesc sa lase intr-o cutie postala plicuri cu bani destinati educatoarelor, s-a decis sa se mute definitiv in Marea Britanie.

La vremea respectiva, femeia a trimis petitii catre Finantele din Pitesti, Inspectoratul Scolar General si Ministerul Educatiei, reclamand ca n-a primit niciodata chitanta pentru sumele de bani pe care le-a depus timp de trei ani, in respectiva cutie. Aceasta a fost, insa, ignorata de autoritati.

Iata ce mesaj transmite aceasta autoritatilor:

"Va multumesc frumos ca ati tratat problemele legate de banii platiti pe educatoare cu cea mai mare seriozitate, adica zero! Pentru voi, plata acestor optionale fara chitanta individuala este cat se poate de normala si legala si, mai ales, spuneti ca nu se stia de aceasta practica (in realitate, stipulata in contractul cu gradinita). «Va multumesc» frumos ca mi-ati explicat ca in Romania se pot da cadouri (dar cine vrea sa dea, nu sa fiu obligata sau santajata). «Va multumesc» ca, inainte de aceste doua probleme, ati tratat cu «foarte mare seriozitate» problema copilului meu, cand nu isi dezvoltase inca capacitatea de a urina controlat in timpul somnului si, dupa ce am fost pusa la colt de doamna educatoare, doamna inspectoare care trebuia sa imi rezolve problema nu a facut nimic pentru copilul meu, ba, mai mult, a transmis absolut tot ce ii comunicasem doamnei directoare," scrie Mihaela Petrescu.

Femeia se adreseaza, in special, conducerii ISJ Arges si oficialilor Ministerului Educatiei. "Domnule Inspector Tudosoiu, m-ati intrebat cand am venit la dumneavoastra in birou de ce m-am adresat presei? Dupa tot ce s-a intamplat, dupa toate sesizarile facute de mine, in care v-ati spalat pe maini aruncand pisica de la unul la altul, dumneavoastra nu mi-ati rezolvat nicio problema! Nici presa nu a rezolvat-o, insa prin intermediul ei au aflat si cetatenii orasului cate nereguli se fac intr-un sistem de invatamant prescolar. Am fost singura care a avut curajul sa infrunte un sistem putred pana in maduva oaselor, un sistem ce nu mai are sanse de vindecare. In afara de faptul ca autoritatile locale s-au spalat pe maini de aceasta problema, autoritatile nationale nici macar nu m-au bagat in seama, sa-mi trimita un raspuns la un mail oficial. «Multumesc» pe aceasta cale Ministerului Educatiei pentru raspunsul la solicitarea mea adresata in data de 9.07.2018. De peste 7 luni astept un raspuns, ca cetatean al acestei tari la mai multe probleme ce nu au fost rezolvate de catre autoritatile locale din Pitesti", spune Mihaela Petrescu in mesajul transmis prin intermediul ziarului "Adevarul".

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gradinita copii

Articole recomandate

Citeste si despre