Mama a cinci copii si-a donat uterul, dupa ce ani la rand s-a luptat cu infertilitatea

/ / Modificat: 2019-03-27
Mama a cinci copii si-a donat uterul, dupa ce ani la rand s-a luptat cu infertilitatea

Dupa cativa ani de lupte cu infertilitatea, Aprill Lane si sotul ei, Brian, au familia pe care si-au dorit-o intotdeauna: doi fii si trei fiice.

Aprill provine dintr-o familie cu patru copii si de cand era o fetita visa sa aiba o familie mare, la fel ca cea in care a crescut. Ea s-a casatorit cu Brian in decembrie 2007, iar de atunci, timp de 4 ani, a facut mai multe inseminari in vitro, dar fara niciun rezultat.

"Nu avea niciun sens. Eram sanatosi din punct de vedere reproductiv si singurul diagnostic pe care l-am primit a fost de infertilitate inexplicabila," a spus April.

In anul 2011, Aprill si Brian au decis ca trebuie sa aiba copii si au adoptat un baietel, Miles, inca de le nastere.

Ultimul lucru pe care il mai asteptau s-a intamplat. Imediat dupa adoptie, April a ramas insarcinata, iar la 13 luni de la venirea pe lume a lui Miles s-a nascut si Mark.

Apoi, dupa alte 10 runde de inseminari au venit pe lume gemenele Marlee si Josie, iar cu cateva zile inainte de aniversarea de doi ani a fetitelor, femeia a aflat ca este din nou insarcinata, pe cale naturala. Si in familie a aparut micuta Julieta.

"M-am simtit mandra de corpul meu"

In vara anului 2018, April a infiintat o asociatie nonprofit pentru a ajuta familiile care se confrunta cu probleme de fertilitate. Si tot atunci ea a aflat despre transplanturile uterine inovatoare. Si a decis ca trebuie sa fie donator.

donare-uter

"Este o modalitate incredibila de a ajuta pe cineva sa aduca pe lume un copil," spune ea.

Femeia a facut mai multe controale medicale pentru a afla daca poate fi donator, si-a informat familia, inclusiv pe cei cinci copii, cu varste cuprinse intre doi si sapte ani. Cand a primit vestea ca a fost acceptata, Aprill si sotul ei au fost foarte incantati.

"M-am simtit mandra de corpul meu," povesteste Aprill.

Femeia, in varsta de 39 de ani si mama a cinci copii, a urcat intr-un avion care a dus-o din Boston pana la Dallas, pe banii ei, pentru ca uterul sa poata fi indepartat chirurgical si transplantat unei alte femeie pe care nu o cunostea.

Operatia a avut loc fara probleme, dar recuperarea s-a dovedit mai grea decat se astepta. Era ingrijorata din cauza disfunctiilor sexuale si a incontinentei, dar a reusit sa treaca peste aceste probleme.

Doar 13 zile mai tarziu, Aprill a trebuit sa se intoarca la munca - desi, nu era pe deplin recuperata, dar a putut lucra de-acasa, pentru ca nu avea voie sa se ridice din pat. Iar aceasta situatie a durat timp de aproximativ opt saptamani.

Dar pentru ca s-a luptat atatia ani cu infertilitatea si a suportat atata durere fizica si emotionala, Aprill si-a dorit sa ofere si altei femei bucuria de a fi mama.

  • Surse: dailymail.co.uk
  • Foto: dailymail.co.uk

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama

Articole recomandate

Citeste si despre