“Ma bantuie imaginea si strigatele de ajutor ale tatalui“. Alex Dima, martor la un accident rutier grav

/ / Modificat: 2023-07-16
“Ma bantuie imaginea si strigatele de ajutor ale tatalui“. Alex Dima, martor la un accident rutier grav

Jurnalistul Alex Dima a postat, pe pagina sa de Facebook, mai multe imagini de la un accident rutier grav la care a fost martor recent. Acesta a descris cum un sofer teribilist a depasit neregulamentar, in curba, lovind frontal o alta masina cu trei pasageri - mama, tata si o fetita.

Toti pasagerii din masina lovita frontal au suferit rani serioase: mama, care statea pe scaunul de langa sofer, a ramas incarcerta intre fiare, iar fetita, care se afla pe bancheta, a fost la randul ei ranita grav. Vinovatul, in schimb, a iesit teafar din masina.

Alex Dima spune ca a ramas marcat de tipetele tatalui, care se afla la volanul masinii care circula regulamentar si a atras atentia asupra altor aspecte importante:

„In fata noastra, la cateva masini, un sofer inconstient a depasit pe linie continua in curba si s-a infipt intr-o masina in care era o familie. Mama a ramas incarcerata, copila aflata pe bancheta din spate ranita serios si ea. Vinovatul a iesit teafar din masina.

Ma bantuie imaginea si strigatele de ajutor ale tatalui care se afla la volanul masinii care circula regulamentar.

Poti sa ajungi criminal intr-o fractiune de secunda. Soselele noastre sunt pline de inconstienti, indivizi care probabil din cauza unor frustrari acumulate in viata, fac demonstratii criminale la volan, singurul loc in care pot arata ca sunt “cineva”….Altfel, nu pot intelege cum de poti avea un asemena comportament.

In al doilea rand, in astfel de momente se vad carente in educatia noastra si lipsa de empatie. Chiar daca am tot insistat, pur si simplu zeci de masini au refuzat sa opresca si au calcat peste urmele accidentului. Pun video in comentarii.

In al treilea rand, am realizat ca habar nu avem ce inseamna primul ajutor. O mare de oameni se uita fara sa stie ce trebuie facut pentru omul prins intre fiare. Si aici ma numar si eu. Tocmai de aceea, ma voi duce sa fac un asfel de curs, era in plan de multa vreme, acum e momentul. Cursurile de prim ajutor trebui sa fie materie de studiu in scoala.

M-a impresionat interventia unor oameni simpli care locuiau in zona. Au dirijat soferii care ardeau de nerabdare sa isi vada de drum, au stat langa copila ranita, s-au facut scut intre tatal sofer in masina care circula regulamentar si soferul care a provocat accidentul, au demonstrat ca sunt oameni.

Circulati prudent, respectati-i pe cei de langa voi si daca n-ati facut-o pana acum, inscrieti-va la un curs de prim ajutor. O sa vina ziua in care o sa aveti nevoie!”, a scris jurnalistul, pe Facebook.

  • Surse: facebook.com/alexdima.eu
  • Foto: facebook.com/alexdima.eu

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Accidente rutiere Accidente copii

Articole recomandate

Citeste si despre