Liceul din Romania unde elevii se simt ca in filmele americane

/ / Modificat: 2023-01-31
Liceul din Romania unde elevii se simt ca in filmele americane

In timp ce multe scoli din Romania inca au toaleta in curte si nu ofera nici pe departe elevilor conditii bune pentru a-si desfasura activitatea, exista si exemple pozitive. Unul dintre acestea este un liceu din Timisoara, unde elevii invata la standarde internationale. Acestia au la dispozitie o cantina moderna, cu mancare proaspata, gatita dupa regulile unor nutritionisti si care are si un pret accesibil.

La Colegiul National Pedagogic din Timisoara, elevii se simt ca in Occident. Unitatea de invatamant este dotata cu o cantina precum cele pe care le vedem in filmele americane cu adolescenti. Vechea cantina a fost renovata, iar acum elevii se bucura de un spatiu placut, colorat, dar si de mancare sanatoasa si accesibila. Mancarurile sunt gatite dupa un plan pus la punct de medici nutritionisti, astfel ca elevii se pot bucura de un pranz sanatos, in loc sa manance produse de pasitserie sau fast-food atunci cand li se face foame. De altfel, acesta a fost si planul conducerii, sa vina in sprijinul elevilor.

„Nu am gandit in oferta nimic ce tine de patiserie, dulciuri, care cred ca stim cu totii ca nu aduc sanatate, ba dimpotriva, si atunci faptul ca le au aici disponibile si gandite pentru dezvoltarea si sanatatea lor este un mare plus pe care liceul il ofera acestor copii”, a declarat Nicoleta Lupascu, medic primar Diabet si Nutritie, potrivit Digi24.

Pentru a pune la punct cantina moderna pentru elevi, unitatea de invatamant a folosit fonduri europene, dar si bani din bugetul propriu.

„Daca aveam acest spatiu care arata ca in anii 70-80, pentru ca asa arata pana acum cateva luni, de ce sa nu-l folosim, de ce sa nu-l renovam? Si sa venim in sprijinul copiilor nostri sa le oferim o alimentatie sanatoasa, un brunch am zis noi.”, a precizat si Claudia Muntean, directoarea Colegiului National Pedagogic Carmen Sylva din Timisoara, potrivit aceleiasi surse.

Preturile la care se vinde mancarea sunt mult mai mici decat la restaurantele si cafenelele din jurul liceului, motiv pentru care cantina chiar ii atrage pe adolescenti, atat cu mancare buna si sanatoasa, cat si cu preturi competitive.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoala copii

Articole recomandate

Citeste si despre