Lectia care o va ajuta toata viata. CE a facut o mama dupa ce fiica sa a aruncat cadoul dorit la gunoi

/ / Modificat: 2019-08-27
Lectia care o va ajuta toata viata. CE a facut o mama dupa ce fiica sa a aruncat cadoul dorit la gunoi

O mama din Florida (Statele Unite), Haley Hassell, si-a inceput postarea pe Facebook, aratand un cos de gunoi. Mama a explicat ca fiica sa de sase ani a cerut un penar nou, asa ca a vrut sa-i faca o surpriza si a cautat in mai multe magazine pana l-a gasit.

Abia astepta sa vada reactia fetitiei atunci cand ii va oferi penarul mult dorit. Dar ce a facut micuta? "L-a privit, l-a aruncat in cosul de gunoi si a trantit usa!"

In acel moment, mama a considerat ca aceasta merita o lectie pentru a invata sa pretuiasca lucrurile pe care le are, asa ca i-a oferit alta alterenativa: o punga de plastic cu numele ei pe ea, in care sa-si tina creioanele.

"I se pare ceva normal cat de norocoasa este"

"Am mers la 3 magazine pentru a gasi acest LOL penar pe care il vedeti in cosul de gunoi. Cand am incercat sa o surprind cu cadoul in aceasta dupa-amiaza (crezand ca va fi foarte incantata), ea l-a privit, l-a aruncat in cosul de gunoi si a trantit usa camerei."

Orice mama intelege cum s-a simtit aceasta femeie vazand reactia fetitei si de ce postarea ei pe Facebook a devenit virala. Pentru ca orice parinte ar trebui sa invete. Dar cati ar fi stiut cum sa actioneze? Haley a stiut.

Mama povesteste ca fiica ei a inceput sa strige: "E o prostie, toata lumea din clasa mea il are ... Nu mai vreau!"

"Lucrez foarte mult pentru a ma descurca din punct de vedere financiar si pentru a ma asigura ca are intotdeauna ce isi doreste si ce are nevoie. M-am gandit ca am invatat-o sa fie mereu recunoscatoare si sa recunoasca cat de norocoasa este, dar se pare ca fata mea avea nevoie de un mic apel de trezire."

Ea a povestit ca inainte de a deveni "complet nebuna", s-a uitat la fetita si a spus:

"Bine, lasa-ma sa-ti ofer penarul pe care il vei folosi. Si m-am intors cu o punga de plastic cu fermoar."

Haley a spus ca a impresionat-o reactia copilei cand si-a dat seama ca penarul pe care l-a aruncat in cosul de gunoi era foarte bun, iar alternativa era oribila. Dar era prea tarziu.

"I-am cerut sa scoata LOL-ul din cosul de gunoi pentru ca maine vom gasi un copil caruia sa-l dam. Un copil al caror parinti nu au bani pentru rechizite scolare sau pe cineva care s-ar putea sa nu aiba nici macar mama sau tata."

Pentru ca, asa cum i-a explicat Haley fiicei sale, este posibil sa nu merite nimic special sau sa nu-si dea seama de cat de norocoasa este. Asa ca va trebui sa foloseasca punga de plastic cu eticheta "geanta pentru creioane Presleigh," iar penarul va ajunga la alt copil.

Mama recunoaste ca "poate uneori am reactionat excesiv, dar as fi facut orice pentru a avea toate lucrurile pe care si le doreste. Cred cu adevarat ca trebuie sa isi schimbe perceptia si sa fie recunoscatoare, deoarece situatia ei privilegiata se poate schimba in orice moment al vietii."

Aceasta mama a povestit ce a patit pentru a invata si alti parinti din experienta ei. Copiii nu se nasc cu o carte de instructiuni sub brat si trebuie educati cu multa dragoste. Lectia acestei mame din Statele Unite a fost distribuita de 56 de mii de persoane.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre