Jucariile gelatinoase slime, periculoase pentru copii

/ / Modificat: 2018-11-29
Jucariile gelatinoase slime, periculoase pentru copii

Jucariile slime au mare succes in randul copiilor. Iar internetul s-a umplut cu filmulete care arata, explicit, cum se fac acestea. Despre ele se spune ca reduc nivelul de stres al micutilor, dar si al adultilor.

Dar, se pare, ca jucaria colorata, gumoasa si lipicioasa poate fi daunatoare pentru sanatatea copilului tau. Si asta din cauza nivelului ridicat al unui compus chimic, numit bor, care poate cauza accese de crampe, voma si diaree.

Ce este borul

Borul este un element esential in fabricarea acestor jucarii, pentru ca asa se pastreaza omogene si lipicioase. Insa, Agentia Europeana pentru Produse Chimice a emis o atentionare care avertizeaza ca borul poate produce iritatii grave ale ochilor si poate provoca infertilitate. Mai mult, daca o femeie intra in contact cu acest compus, fatul poate fi afectat.

Cercetatorii au mers mai departe si au testat cele mai populare modele de jucarii vandute de marile magazine de profil.

Dintre cele 11 modele testate, 8 au depasit limitele de siguranta impuse de Uniunea Europeana. Limita de siguranta este de 300 mg la kilogram, iar unele o depaseau de patru ori.

S-a constatat faptul ca unii dintre copiii care au incercat sa reproduca aceste jucarii acasa au suferit diverse tipuri de rani, iar ingrijorarile privind nivelurile ridicate de bor din materialele folosite sunt in continuare la un nivel ridicat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre