Invazie de plosnite in Franta si in Marea Britanie: 5 semne ca aceste insecte ti-au invadat casa

/ / Modificat: 2023-10-09
Invazie de plosnite in Franta si in Marea Britanie: 5 semne ca aceste insecte ti-au invadat casa

Britanicii si francezii traiesc un adevarat cosmar din cauza invaziei de plosnite cu care se confrunta in ultima vreme. 

Sapte scoli din Franta au fost inchise din cauza plosnitelor, iar alte zece sunt afectate de aceste insecte, dupa cum a anuntat ministrul francez al Educatiei, Gabriel Attal, anunta LaLibre Belgique, preluata de Agerpres.

„Sunt putin peste cincisprezece, cred ca 17, unitati in care au fost depistate plosnite de pat la diferite niveluri si avem sapte unitati care sunt inchise, in momentul in care vorbesc, din acest motiv”, a declarat el in emisiunea „C a vous” de pe France 5.

Semne ca ai casa invadata de plosnite 

Aceste creaturi dezgustatoare se pot ascunde in multe locuri din casa, inclusiv in rame de pat, saltele, mobilier, haine, in spatele tablourilor si sub bucati de tapet.

Cazurile au crescut in ultima vreme cu 65% de la an la an, pe masura ce tot mai multe gospodarii devin victime ale acestor insecte infioratoare.

Se crede, de asemenea, ca acestea devin rezistente la insecticide, iar expertii in controlul daunatorilor pot avea nevoie de mai multe vizite la o proprietate, deoarece tratamentele nu functioneaza intotdeauna din prima.

Asadar, cel mai bine este sa le prindeti din timp si sa le impiedicati sa se raspandeasca. Si exista cinci semne care va spun ca ati putea avea o infestare.

Profesorul James Logan de la London School of Hygiene and Tropical Medicine a declarat ca persoanele care cumpara mobila second-hand ar putea contribui la acest lucru.

1. Sange pe cearsafuri

Atunci cand insectele sunt strivite, ele elibereaza mult sange.

"Acest lucru se intampla mai ales in jurul cusaturilor saltelelor - unde au tendinta de a se ascunde", a spus Nic.

Aceste pete pot incepe sa aiba o culoare ruginie cu cat stau mai mult timp acolo.

"Asigurati-va ca ambele parti ale saltelei sunt libere de orice pete de sange inainte de a merge la culcare", a adaugat el.

2. Pete intunecate pe pereti

Desi acest lucru este putin mai putin obisnuit, gandacii de pat pot lasa pete si pe pereti.

"Daca observati pete intunecate, acestea ar putea fi excremente de gandaci de pat", a explicat Nic.

"Asigurati-va ca nu atingeti niciuna dintre zonele afectate si anuntati imediat personalul hotelului sau al apartamentului", a adaugat el.

3. Coaja si oua de insecte

La fel ca multe alte creaturi, gandacii de pat isi pierd pielea si depun oua.

"Atunci cand incercati sa identificati o coaja, trebuie sa cautati pete mici, asemanatoare cu o coaja, care pot sa scartaie daca sunt strivite", a spus Nic.

Acestea se gasesc adesea printre tesaturi, asa ca asigurati-va ca verificati saltelele, capetele de pat, canapelele si orice alta tapiterie.

Ouale pot fi un pic mai greu de reperat, dar pot fi gasite si in mobilier.

De la distanta, acestea ar putea arata ca un manunchi de mici pete albe.

Acestea au o latime de aproximativ 1 mm si sunt adesea de o culoare galben pal.

4. Tapiterie uzata sau imbatranita

Tesaturile vechi care ar putea sa nu fi fost curatate temeinic si ar putea fi de mana a doua pot gazdui adesea familii de gandaci de pat.

5. Muscaturi

Daca nu gasiti niciun semn evident al creaturilor in camera de hotel, s-ar putea sa observati dimineata niste pete pe corp, ceea ce ar putea fi un bun indicator ca insectele se ascund intre asternuturi.

"Muscaturile vor forma adesea o linie dreapta pe o parte a corpului, aceasta este o trasatura caracteristica a gandacilor de pat", a spus Nic.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Insecte

Articole recomandate

Citeste si despre