Incendiu in curtea Spitalului de copii „Nicolae Robanescu” din Bucuresti! Peste 100 copii si parinti au fost evacuati

/ / Modificat: 2023-07-26
Incendiu in curtea Spitalului de copii „Nicolae Robanescu” din Bucuresti! Peste 100 copii si parinti au fost evacuati

Un incendiu a izbucnit marti seara la un transformator din curtea Centrului de recuperare neuropsihomotorie pentru copii Dr. Nicolae Robanescu din Bucuresti. Peste 100 de pacienti - copii si parinti - au fost evacuati si transferati la Spitalul Marie Curie, aflat in imediata apropiere.

Potrivit Hotnews, incendiul a izbucnit dupa ce un transformator aflat in curtea spitalului a explodat, iar flacarile s-au extins si la doua masini.

„110 copii si personalul au fost evacuati la Spitalul Marie Curie. Sunt in siguranta. Cel mai important este ca copiii sunt in siguranta. A fost o explozie a unui transformator din curtea spitalului care a dus la incendierea a doua autoturisme parcate in zona. Pompierii vor lichida incendiul, speram cat mai repede, urmand sa se decida cand se intorc copiii.

Nu avem victime si nici persoane care sa necesite ingrijiri medicale. Au inceput prima data sa se autoevacueze, dupa care pompierii au cautat in toate incaperile spitalului pentru a se asigura ca nu e nimeni in interior. Au fost cautate toate incaperile. Nu am fost informat sa existe pericol la fata locului”, a declarat seara trecuta Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat.

Cum s-a produs incidentul

Potrivit Ministerului Sanatatii, marti seara a avut loc o pana de curent in zona Spitalului de recuperare pentru copii Robanescu, motiv pentru care spitalul a fost alimentat de generator mai mult de o ora. In momentul in care a revenit curentul, transformatorul a explodat, provocand incendierea a doua masini din apropiere.

„In aceasta seara a avut loc o pana de curent in zona din jurul Spitalului de recuperare pentru copii Robanescu, motiv pentru care spitalul a fost alimentat de generator mai mult de o ora. In momentul revenirii energiei electrice in retea transformatorul a explodat, provocand incendierea a doua masini din apropiere. Personalul a luat imediat masuri pentru oprirea instalatiilor de gaze din incinta spitalului si a procedat la evacuarea in siguranta a copiilor internati, a apartinatorilor acestora.

In urma incidentului care a dus la explozia unui transformator la spitalul de copii Robanescu nu s-au inregistrat victime. Toti cei 110 de copii au fost transferati in siguranta la Spitalul Marie Curie, aflat in apropiere. In momentul de fata toti copiii sunt repartizati pe sectii”, a precizat Ministerul Sanatatii.

  • Surse: Hotnews
  • Foto: facebook.com/CiolacuMarcel

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Incendiu

Articole recomandate

Citeste si despre