Imaginile coplesitoare cu un bebelus care se joaca pe pervazul din exteriorul ferestrei, la etajul trei

/ / Modificat: 2019-09-30
Imaginile coplesitoare cu un bebelus care se joaca pe pervazul din exteriorul ferestrei, la etajul trei

O secunda este suficienta pentru a se intampla un dezastru. Copiii sunt imprevizibili. Rapizi, curiosi si fara nicio teama de pericol.

Ca si in cazul acestui micut din Brazilia care se agata ferm de geam, pe dinafara, ca si cum ar fi un joc.

Aceste imagini servesc pentru a ne avertiza. Sau mai bine, sa ne reamintim, ca o singura secunda iti poate schimba viata complet.

Copilul se joaca pe fereastra apartametului de la etajul trei fara nicio teama.

Casa poate parea cel mai sigur loc pentru un copil. Dar el este capabil sa gaseasca o priza la inaltimea sa, pe care uitam sa o acoperim, o baterie care s-a rostogolit pe podea si a ajuns sub canapea. Sau o fereastra deschisa. Poate o lasam asa doar cinci minute ca sa aerisim casa.

Imaginile iti fac pilea de gaina. In acest caz finalul este fericit. Mama fetitei isi da seama la timp si o apuca strans de brat. Dar in multe ocazii, se intampla o tragedie. Multi copii mor in fiecare an din cauza unei astfel de situatii. In acest caz, fetita a stat doar un minut pe pervazul ferestrei.

Cum sa eviti accidentele de-acasa

Bebelusii sunt alpinisti fantastici. Cand sunt mici, nu sunt constienti de pericol, pentru ca inca nu stiu sa relationeze un act cu o consecinta. Pana la doi ani, nu se tem de nimic. Insa, in afara de a sta in permanenta cu ochii pe ei, trebuie sa incepem sa le explicam care este pericolul si ce ar trebui sa evite. Celor mici trebuie sa li se arate cele mai periculoase locuri si sa li se spuna un "Nu" foarte clar si puternic, insotit de un gest de durere. Expresii precum "cuptorul arde", "priza iti provoaca durere," fraze pe care le pot intelege. Dar parintii pot adapta casa si pot lua anumite masuri de sigurata.

- Nu lasa langa o feresatra scaune pe care copilul se poate urca.

- Daca casa are o scara, pune o bariera de siguranta.

- Monteaza incuietori de securitate la ferestrele si usile din balcon.

- Nu lasa niciodata tigaile cu coada la indemana copilului si nu-l lasa sa intre in bucatarie cand cuptorul este pornit.

- Nu lasa la indemana celui mic produse de curatenie sau aparate electrice.

- Nu-l lasa niciodata singur in cada.

- Nu-i da jucarii care nu sunt potrivite pentru varsta lui.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pericole bebelus casa

Articole recomandate

Citeste si despre