Gripa 2020. Gripa a facut a patra victima in randul copiilor. Un baietel de 4 ani si-a pierdut viata

/ / Modificat: 2020-01-31
Gripa 2020. Gripa a facut a patra victima in randul copiilor. Un baietel de 4 ani si-a pierdut viata

Gripa a mai facut o victima in randul copiilor. Un baietel in varsta de 4 ani, din judetul Cluj, a murit de gripa tip A, a anuntat Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.

4 copii au murit din cazua gripei in acest sezon

Este cel de-al patrulea micut care a decedat din cauza virusului gripal in aceasta iarna, in Romania. Copilul avea conditii medicale preexistente si nu era vaccinat antigripal.

Numarul persoanelor care au murit din cauza gripei pana in prezent a ajuns la 11.

Ministerul Sanatatii a finalizat achizitia celor 35.000 de doze de vaccin gripal suplimentare pentru campania de vaccinare a persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire, acestea urmand sa fie distribuite saptamana viitoare.

"Noile doze de vaccin gripal vor ajunge in maxim o saptamana la directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti pentru continuarea imunizarii persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire," anunta Ministerul Sanatatii.

Pana la data de 26 ianuarie, au fost vaccinate antigripal 1.475.494 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.

Deoarece cresterea numarului de imbolnaviri fata de nivelul asteptat a fost mai mare de 20%, ultima saptamana a lunii ianuarie a fost declarata prima saptamana epidemica a sezonului. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gripa Baietel

Articole recomandate

Citeste si despre