Gestul emotionant facut de profesorii unei scoli din Iasi pentru elevii care au sustinut Evaluarea Nationala

/ / Modificat: 2023-06-22
Gestul emotionant facut de profesorii unei scoli din Iasi pentru elevii care au sustinut Evaluarea Nationala

Elevii de clasa a VIII-a au sustinut, saptamana aceasta, probele scrise la Evaluarea Nationala. Au fost zile incarcate de emotii pentru absolventii de gimnaziu, iar profesorii de la o scoala din Iasi au stiut cum sa ii motiveze pe elevi si sa le faca zilele de examen putin mai dulci.

Dascalii care au asistat la probele de la Evaluarea Nationala la Scoala Gimnaziala ”Profesor Mihai Dumitriu” Valea Lupului, Iasi, s-au gandit sa ii intampine pe candidati cu o surpriza dulce si cu un mesaj care sa le dea incredere la Evaluare. Pe fiecare pupitru din salile de examen, profesorii au pus cate o napolitana si un mesaj personalizat pentru candidati. Pe fiecare cartonas era scris prenumele elevului care urma sa stea in locul respectiv, potrivit listelor, si mesajul: ”Am incredere in tine! Succes!”

Cand isi vor afla elevii notele

Probele scrise de la Evaluarea Nationala s-au incheiat joi, 22 iunie, cu examenul la limba materna. Urmeaza corectarea lucrarilor si afisarea rezultatelor provizorii, pe data de 28 iunie. Elevii care nu sunt multumiti de notele primite pot depune contestatii. Acestea se depun pe 28 iunie, dupa afisarea notelor, si pe 29 iunie, pana la ora 12:00. Elevii trebuie sa stie ca, in urma recorectarii lucrarilor, nota poate sa creasca sau sa se micsoreze.

Rezultatele finale, dupa contestatii, urmeaza sa fie afisate pe 4 iulie. Dupa afisarea notelor, elevii impreuna cu parintii trebuie sa mearga la scoala la care cei mici au absolvit, pentru a completa fisele de inscriere la liceu, sub supravegherea dirigintilor. Urmeaza repartizarea computerizata la licee, astfel ca pe data de 19 iulie, elevii vor afla la ce liceu si la ce profil vor studia incepand din toamna.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Profesori copii Examene nationale Evaluare nationala

Articole recomandate

Citeste si despre