Gabriela Firea, a facut anuntul pe care il astepta toata Romania! “Alocatiile vor creste cu 50%!”

/ / Modificat: 2022-06-30
Gabriela Firea, a facut anuntul pe care il astepta toata Romania! “Alocatiile vor creste cu 50%!”

Gabriela Firea a facut anuntul pe care il astepta toata Romania. Aceasta a declarat ca vor creste alocatiile copiiilor aflati in plasament. Cresterea urmeaza sa fie de aproximativ 50%. Sumele sunt acordate pentru cheltuielile personale ale copiilor din centrele rezidentiale. 

”Copiii orfani si cei dati in grija statului de propriile familii au nevoie de tot sprijinul nostru. Am promis si ne tinem de cuvant! Din luna iulie, alocatia pentru plasament creste cu aproape 50%, iar sumele pentru cheltuielile personale ale copiilor din centrele rezidentiale se maresc de 5 ori! 

Ieri, a fost o zi importanta pentru mine si ministerul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse. Au fost aprobate in sedinta Guvernului Romaniei majorari ale sumelor, neschimbate de opt ani, pentru copiii aflati in grija statului.  

Pentru cei 35.000 de copii aflati in grija asistentilor maternali, a rudelor, a altor persoane sau in servicii rezidentiale private, majoram alocatia de plasament, cu aproximativ 50%. Astfel, aceasta va ajunge de la 630 la 950 lei/lunar pentru copilul fara dizabilitati si de la 945 la 1425 lei/lunar pentru copilul cu dizabilitati. Noua suma a alocatiei de plasament se va acorda incepand cu luna iulie 2022.  

Am reusit majorarea, de cinci ori, a sumele alocate copiilor din centrele rezidentiale pentru cheltuielile personale, banii de buzunar. Din iulie, suma creste la 150 de lei. Pana acum, cei 10.000 de copii primeau doar 28 de lei lunar, o nimica toata.  

De asemenea, am actualizat si sumele alocate copiilor aflati in aceste centre pentru imbracaminte, incaltaminte, materiale igienico-sanitare, rechizite sau manuale si jucarii. Din luna iulie, sumele sunt intre 580 de lei si 1.338 lei, in functie de varsta, fata de intre 366 de lei si 844 de lei, cat erau pana acum. Aceste sume nu au mai fost majorate de peste 8 ani”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

FOTO: digi24.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alocatii majorate Majorare alocatii Alocatii copii

Articole recomandate

Citeste si despre