Florida vrea sa interzica fetelor din scolile primare sa vorbeasca despre menstruatie

/ / Modificat: 2023-03-26
Florida vrea sa interzica fetelor din scolile primare sa vorbeasca despre menstruatie

Desi specialistii spun ca este important să vorbim în mod natural cu copiii noștri despre schimbările pe care le vor experimenta în timpul pubertății, una dintre acestea fiind apariția menstruației la fete, în statul Florida, Statele Unite, se pare că încă se consideră acest subiect ca fiind ceva tabu. 

Potrivit unei propuneri legislative recente, se dorește interzicerea ca fetele din școlile primare să vorbească despre menstruația lor.

Potrivit informațiilor din The Washington Post, proiectul de lege 1069 propune ca educația sexuală în școlile publice din Florida să fie predată doar între clasele a 6-a și a 12-a, ceea ce în Statele Unite corespunde celor șapte clase de gimnaziu și liceu din sistemul educațional american. Din punct de vedere al vârstei, aceasta ar fi doar de la 11 la 18 ani.

Această interdicție ar include și interzicerea copiilor de a urma cursuri care includ aspecte legate de sănătatea sexuală, cum ar fi prevenirea bolilor cu transmitere sexuală și sexualitatea umană în general. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Menstruatie Menstruatie fetite Scoala copii

Articole recomandate

Citeste si despre