Fetita de 2 ani, respinsa la cresa pentru ca "i-ar speria pe ceilalti copii"

/ / Modificat: 2019-09-26
Fetita de 2 ani, respinsa la cresa pentru ca

O mama a dezvaluit faptul ca fetita sa nu a fost primita la cresa pentru ca infatisarea ei i-ar putea speria pe ceilalti copii, scrie Metro.

Sofya Zakharova, in varsta de doi ani, s-a nascut cu craniul deformat, iar medicii le-a recomandat parintilor ca micuta sa faca o interventie chirurgicala inainte de a fi dusa la cresa.

cresa

"Mi s-a spus ca mai intai trebuie sa faca operatia pentru a putea merge la gradinita ca un copil normal," a spus mama fetitei.

Dar operatia a fost amanata, iar expertii au sustinut ca Sofya nu se poate dezvolta normal daca nu merge in colectivitate.

Fetita are si degetele prinse intre ele

Desi locuiesc intr-o casa amarata, fara gaze si apa, in satul Alatany, din Bashkortostan, o regiune federala a Rusiei, parintii micutei, Svetlana si Rasul, s-au luptat ca Sofya sa aiba parte de o dezvoltare normala, in ciuda situatiei in care se afla. In afara de oasele proemninente ale fetei, degetele de la maini si de la picioare ale fetitei sunt prinse intre ele.

Parintii nu primesc nici indemnizatie de handicap pentru Sofia.

cresa1

Psihologul educational, Ekaterina Belan, a spus: "Cu cat va dobandi experienta interactiunilor, cu atat va fi mai usor sa faca fata conditiilor in care traieste si creste. Va fi mai usor pentru ea sa se accepte asa cum este."

Dupa ce cazul a devenit public, procurorii s-au implicat si fac cercetari pentru a afla de ce medicii nu au operat fetita si de ce nu a fost primita la gradinita.

"Este clar ca drepturile copilului si ale parintilor sunt incalcate si vom desfasura o investigatie," a declarat Radiy Khabirov, liderul regiunii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cresa

Articole recomandate

Citeste si despre