Fetita de 2 ani lasata sa zaca pe jos la o gradinita din Capitala. Ignorata de educatoare, micuta a ajuns la spital cu insuficienta respiratorie

/ / Modificat: 2023-10-10
Fetita de 2 ani lasata sa zaca pe jos la o gradinita din Capitala. Ignorata de educatoare, micuta a ajuns la spital cu insuficienta respiratorie

Scene socante la o gradinita particulara din Bucuresti. O fetita in varsta de doi ani si 8 luni a fost lasata sa zaca pe jos, in mijlocul clasei, de catre educatoare. Acestea au ignorat-o pe micuta, iar ulterior aceasta a ajuns la spital cu insuficienta respiratorie. 

Mama micutei a fost socata cand a vazut imaginile de pe camerele de filmat. Aproape doua ore, fiica ei a zacut pe jos, fara ca educatoarele sa intervina. 

„Este inadmisibil ca intr-o gradinita sa fie lasat un copil de 2 ani si 5 luni sa zaca timp de atatea ore pe jos in mijlocul clasei in timp ce «doamnele» butoneaza de zor telefoanele si nici macar una nu se uita la copii sa vada daca mai respira, daca mai traiesc”, a spus Lorena Constantin pe Facebook.

Intamplarea a avut loc pe 22 septembrie, cand partenerul femeii a luat fetele de gradinita si a observat ca micuta respira greu si sacadat. Micuta a fost transportata de urgenta la spital, unde i s-a administrat oxigen si aerosoli cu ventolin. 

„La data de 2 octombrie 2023, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti - Sectia 20 Politie a fost sesizata de catre un barbat, cu privire la faptul ca, in data de 22 septembrie 2023, dupa ce a preluat-o pe fiica sa, minora, in varsta de doi ani si cinci luni, de la o gradinita din Sectorul 6, la care este inscrisa, a constatat ca aceasta este intr-o stare precara de sanatate.

Cercetarile au fost preluate de catre Serviciul Siguranta Scolara, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6, sub aspectul savarsirii infractiunii de neglijenta in serviciu”, se arata intr-un comunicat transmis de Politia Capitalei.

Reprezentantii gradinitei resping acuzatiile mamei 

Reprezentantii gradinitei, Orhideea Kids, au respins vehement acuzatiile, sustinand ca informatiile prezentate sunt trunchiate si neadevarate.

„Acuzele doamnei Constantin Lorena sunt nefondate. Detinem imagini si dovezi care nu sustin povestea expusa in spatiul public. S-a comunicat cu mama inainte si dupa preluarea gemenelor de catre tata, iar mesajele pe care le detinem contrazic “dezvaluirile” recente facute in mediul online. Imaginile postate sunt prezentate trunchiat intr-o poveste denigranta. 

Dupa vizionarea imaginilor video, fondatorul gradinitei a fost contactat de catre Dl. Tanase Andrei Viorel in vederea unei discutii de stabilire a conditiilor prin care fetele sa revina la gradinita cat mai curand. Contrar sustinerilor parintilor, fetita nu a fost dusa de la gradinita direct la spital, ci abia tarziu in seara, fapt care ne-a fost comunicat chiar de catre dansii. Ulterior, optica domnului Tanase privind evenimentul invocat s-a schimbat radical, apeland la metode de intimidare. Cazul se va solutiona in continuare pe cai legale. 

Gradinita functioneaza pe firma Orhideea Kids, din Bucuresti, controlata de Naomi Mamete. Societatea figureaza cu 0 cifra de afaceri, pe anul 2022, fara profit si... 0 angajati". Informatii eronate! Gradinita are personalitate juridica proprie, S.C.Orhideea Kids S.R.L. avand doar calitate de fondator”, se arata in comunicatul transmis de reprezentantii gradinitei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Explicatii stiri copii Gradinita copii

Articole recomandate

Citeste si despre