Fenomenul care ia amploare in randul parintilor din Romania, desi fapta este ilegala

/ / Modificat: 2022-02-09
Fenomenul care ia amploare in randul parintilor din Romania, desi fapta este ilegala

Un fenomen a luat amploare printre parintii din Romania, desi autoritatile atrag atentia ca aceasta fapta este ilegala, potrivit legislatiei in vigoare. 

Tot mai multi parinti au ales sa isi retraga copiii de la scoala si au optat pentru homeschooling, a anuntat Horea Abdrudan, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Bihor, citat de educatieprivata.ro.

Cei mai multi parinti care au ales acest tip de educatie sunt din Suceava si fac parte din culte neoprotestante. 

„Există o preocupare la nivelul ISJ față de fenomenul de homeschooling La nivelul județului, în acest an au existat maximum 30 de copii ai căror părinți au dorit să îi treacă în acest sistem. Am purtat o discuție cu directorii de școli, după care i-am consiliat ce să facă, să le explice părinților că homeschoolingul nu e recunoscut de lege în România”, a spus Horea Abrudan.

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Bihor atrage atenţia că „părinții au obligația să asigure școlarizare și dacă nu fac acest lucru pot fi sancționați legal”.

„Vorbim despre articolele  86 alin 3 și art. 360 din Legea Educației. Noi am vrut să prevenim, în loc să tratăm. Din câte am înțeles, sunt preponderent copii ai căror părinți se regăsesc în zona cultelor neoprotestante.Se pare că Suceava e centrul acestei tendințe, și acolo au existat multe astfel de cazuri. Eu cred că dacă Bisericile ar trebui să le explice că nu e benefic pentru copii să se întâmple treaba asta, în România”, a mai spus Abrudan.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parinti copii

Articole recomandate

Citeste si despre