Este sigura ca bebelusul ei i-a salvat viata. Cum a descoperit ca are cancer

/ / Modificat: 2018-11-14
Este sigura ca bebelusul ei i-a salvat viata. Cum a descoperit ca are cancer

 Sarah Boyle, o tanara mamica in varsta de 26 de ani, este convinsa ca bebelusul ei i-a salvat viata. Teddy, in varsta de opt luni, a refuzat sa mai manance de la unul dintre sanii femeii, acesta fiind afectat de cancer.

Desi Sarah tot incerca sa-l faca sa manance, bebelusul refuza categoric laptele provenit de la sanul bolnav. Vazand ca bebelusul tot refuza laptele de la unul dintre sani, tanara s-a prezentat imediat la medic.

Testele au confirmat prezenta cancerului

In urma cu cativa ani, mai exact in 2013, in urma unor teste de rutina, tanara a aflat ca are un chist benign la unul dintre sani. Aceasta a crezut ca este vorba despre acelasi chist, care a crescut si ii afecteaza lactatia.

Medicii i-au facut mai multe teste si, in cele din urma, Sarah, a fost diagnosticata cu una dintre cele mai agresive forme de cancer! Medicii i-au pus acesteia diagnosticul de cancer de san triplu-negativ.

Cancerul de san triplu-negativ cuprinde aproximativ 15-20% din toate cazurile de cancer mamar si este caracterizat de manifestari clinice agresive si optiuni reduse de tratament. In comparatie cu cancerele cu receptori estrogeni (ER), cancerul de san triplu-negativ are un risc crescut de recidiva in maximum 5 ani, dar in acelasi timp un risc scazut pentru metastazele osoase. Acest tip de cancer apare cu precadere in cazul femeilor tinere.

Din fericire, cancerul a fost depistat in faza incipienta, iar tanara mamica a inceput imediat tratamentele specifice de chimioterapie.

Acum este posibil ca medicii sa-i recomande mastectomia, o interventie de extirpare a ambilor sani pentru a preveni posibile tumori viitoare. Aceasta va fi o incercare dificila pentru Sarah, insa, din fericire sotul, copilul si rudele ii sunt aproape si o sprijina.

Daca Teddy, bebelusul acesteia, nu ar fi refuzat sa manance de la sanul afectat, viitorul ar fi putut fi unul tragic pentru Sarah, care ar fi putut descoperi cancerul mult prea tarziu.

Nu toti bebelusii refuza sa mai manance de la sanul afectat de cancer

Cazul lui Sarah este unul fericit, deoarece refuzul bebelusului de a manca a trimis-o imediat la medic. Cu toate acestea, este important de stiut ca nu toti copiii au acelasi comportament.

In plus, refuzul bebelusilor de a manca laptele matern nu este neaparat cauzat de prezenta cancerului de san. La fel cum, in unele cazuri, cancerul de san nu duce la modificarea lactatiei, copiii continuand sa consume laptele de la san fara probleme.

Prin urmare, daca boala este prezenta este posibil ca unii copii sa refuze laptele matern, iar altii sa nu faca acest lucru. Totul difera de la caz la caz. De aceea, controalele de rutina sunt foarte importante.

Medicii recomanda efectuarea unei mamografii cel putin o data pe an, pentru depistarea timpurie a cancerului de san. Cancerul de san descoperit la timp poate fi tratat definitiv.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alaptare Cancer san

Articole recomandate

Citeste si despre