Eliza, fiica Adrianei Iliescu, a implinit 19 ani! Ce se stie despre parintii biologici ai adolescentei

/ / Modificat: 2024-01-17
Eliza, fiica Adrianei Iliescu, a implinit 19 ani! Ce se stie despre parintii biologici ai adolescentei

Bucurie mare pentru Adriana Iliescu, supranumita „cea mai batrana mama din lume”! Fiica ei, Eliza, a implinit 19 ani!

Eliza Maria Bogdana a venit pe lume pe 16 ianuarie 2005, la Maternitatea Giulesti din Bucuresti, prin fertilizare in vitro. Nasterea Elizei a fost subiect de controverse la vremea respectiva, din cauza varstei inaintate a Adrianei Iliescu. Femeia avea aproape 67 de ani cand si-a adus pe lume fiica, cu ajutorul medicului Bogdan Marinescu, „autorul” fertilizarii in vitro.

Adriana Iliescu a crescut-o singura pe Eliza si este cum nu se poate mai fericita ca fiica ei este acum o tanara sanatoasa si constiincioasa. Adolescenta iubeste scoala, iar asta datorita mamei sale, fosta profesoara, care s-a straduit sa ii ofere o educatie aleasa. Eliza a luat bacalaureatul cu 9.50, iar acum este inscrisa la doua facultati: Facultatea de Litere si Facultatea de Stiinte Umane, pentru ca are doua materii preferate: filosofia si limba romana.

„Eliza imi cere sfaturi, dar cred ca nu prea mai are nevoie de ele pentru ca este mare. Este la facultate acum, nu mai este la liceu. Atunci cand are nevoie de mine discutam pe diverse teme si o ajut cum pot eu mai bine. Are note doar de 9 si 10 la facultate.

Ii place foarte mult filosofia, pentru ea este o mare pasiune, limba romana nu mai zic, deoarece este o materie care e ca la ea acasa. Este bine cu facultatea, pregateste referate, proiecte si tot asa. Invata!”, spunea Adriana Iliescu acum ceva timp, potrivit VIVA!.

eliza,fiica-adrianei iliescu

Ce se stie despre parintii biologici ai Elizei, fiica Adrianei Iliescu

Eliza a venit pe lume in urma unei fertilizari in vitro, ceea ce inseamna ca ovulul si sperma au provenit de la donatori anonimi. Adriana Iliescu a fost, de fapt, mama purtatoare, deoarece i s-au implantat in uter trei embrioni conceputi in epubreta din ovocitele si spermatozoizii unor donatori tineri, potrivit adevarul.ro.

„Parintii genetici ai copilului sunt sanatosi”, a precizat la acea dat medicul Bogdan Marinescu, autorul fertilizarii in vitro.

Cazul Adrianei Iliescu reprezinta o premiera in Romania, dar si in lume, fiind destul de rare situatiile in care femeile de peste 55-60 de ani reusesc sa aduca pe lume un copil. De altfel, Adriana Iliescu a avut o sarcina gemelara in 2005, cand a adus-o pe lume pe Eliza. Copilul care a incetat din evolutie avea o greutate de 700 de grame. Avand in vedere varsta inaintata a Adrianei, medicii de la Spitalul „Panait Sarbu” au decis, la vremea aceea, sa faca operatia cezariana in cea de-a 33-a saptamana de sarcina.

Intrebat despre aspectul etic al acestei nasteri, prof. Marinescu a spus:

„Se pune problema varstei biologice, dar mama, la 66 de ani, a fost apta pentru a purta sarcina. I-au fost explicate riscurile, iar d-na Iliescu le-a acceptat. Are o inima perfecta, un aparat renal bun, iar ficatul a facut fata sarcinii.

In plus, aspectul macroscopic al sferei genitale arata foarte bine, chiar mai bine decat al altor femei mult mai tinere. Problema opririi in evolutie a sarcinii poate aparea si la femei mai tinere, care au ramas insarcinate natural. Sarcina cu risc este la toate femeile de peste 35 de ani. In acest caz, gravida a fost atent monitorizata, efectuandu-i-se analize si alte investigatii din 3 in 3 zile”, a precizat medicul atunci.

  • Surse: viva.ro, adevarul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre