Elevii vor putea circula gratuit pana la scoala."Elevul nu mai da bani. Se urca pe baza carnetului de elev"

/ / Modificat: 2020-05-15
Elevii vor putea circula gratuit pana la scoala.

Elevii pot circula gratuit, dus-intors, de acasa pana la scoala, inclusiv cu transportul in comun sau trenul.

"Elevul nu da niciun ban, se urca pe baza carnetului de elev in microbuz, tren, autobuz. In 15 zile vom face hotararea de guvern cu normele metodologice,  impreuna cu Ministerul Transporturilor, cu Ministerul Dezvoltarii. In normele metodologice vom predea si procedura in sine. In normele metodologice este prevazut in mod clar ca licentele se pot suspenda daca nu transporta copiii," a declarat ministrul Educatiei, Monica Anisie.

Transport gratuit pe plan local si judetean

Guvernul a adoptat prin Ordonanta de Urgenta gratuitatea transportului elevilor, atat pe plan local cat si pe plan judetean.

"Am decis ca operatorii de transport sa asigure transportul gratuit al elevilor sub sanctiunea incetarii contractelor, fie de delegare a serviciului public de transport sau chiar a retragerii licentei de traseu in cazul transportului interjudetean," a precizat vicepremierul Raluca Turcan. 

Potrivit vicepremierului, elevii nu vor mai fi nevoiti sa achizitioneze bilet sau abonament pentru drumul de acasa la scoala si inapoi, iar gratuitatea se aplica inclusiv transportului cu trenul, metroul sau cel public in comun.

"Eu am oferit cadrul si m-am luptat ca acesti elevi sa aiba transport gratuit. Noi platim 50% din bugetul Ministerului si 50% din consiliile judetene si din consiliile locale," a spus Monica Anisie.

In Romania sunt 125.000 de navetisti, elevi care circula dintr-o localitate in alta si alte cateva sute de mii de elevi care merg la scoala cu transportul public in comun.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Elevi

Articole recomandate

Citeste si despre