Elevii s-au intors azi la scoala! Cand vor avea urmatoarea vacanta

/ / Modificat: 2024-01-08
Elevii s-au intors azi la scoala! Cand vor avea urmatoarea vacanta

Dupa o vacanta de doua saptamani, elevii s-au intors in banci luni, 8 ianuarie, pentru al treilea modul de studiu. Acesta are o durata variabila, in functie de judet. La finalul lui, este programata vacanta mobila, iar fiecare inspectorat judetean a avut de ales, la inceputul anului scolar, saptamana in care vor avea vacanta elevii din judetul respectiv.

Ministerul Educatiei a stabilit ca vacanta mobila sa fie programata in perioada 12 februarie - 3 martie, iar inspectoratele au ales fie prima, fie a doua, fie a treia saptamana din interval, pentru a le da liber elevilor si profesorilor. Astfel, al treilea modul de invatare se incheie cel mai devreme pe 12 februarie si cel mai tarziu pe 26 februarie.

Pentru saptamana 12-18 februarie au optat doar doua judete: Bistrita-Nasaud si Satu Mare. Astfel, elevii din aceste judete vor lua vacanta cel mai devreme, respectiv pe data de 12 februarie.

Cele mai multe judete, 25 la numar, au ales saptamana din mijlocul intervalului. Elevii, profesorii si prescolarii din judetele Hunedoara, Gorj, Caras-Severin, Cluj, Salaj, Bihor, Botosani, Neamt, Harghita, Iasi, Vaslui, Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Prahova, Arges, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Olt, Ialomita, Calarasi, Ilfov si Municipiul Bucuresti vor lua vacanta in saptamana 19-25 februarie.

Cel mai tarziu vor avea vacanta elevii din judetele Alba, Arad, Bacau, Brasov, Constanta, Dolj, Maramures, Mehedinti, Mures, Sibiu, Suceava, Timis, Tulcea si Valcea. Pentru acestia, vacanta este programata in saptamana 26 februarie - 3 martie.

harta judete vacanta mobila

CITESTE SI: Anul scolar 2023-2024: cand incepe fiecare modul si in ce perioade au copiii vacante

Dupa vacanta mobila, incepe cel de-al patrulea modul de invatare, care dureaza pana pe 26 aprilie, dupa care urmeaza vacanta de Paste. Elevii vor avea liber in perioada 27 aprilie - 7 mai 2024, urmand sa se intoarca in banci dupa Paste. Atunci incepe al cincilea si ultimul modul de studiu care are, din nou, o durata variabila.

Pentru elevii care nu sunt in ani terminali, anul scolar se incheie pe 21 iunie 2024. Pentru elevii care sunt in clasa a VIII-a, a XII-a, respectiv a XIII-a seral, anul scolar se incheie cu o saptamana, respectiv cu doua saptamani mai devreme, astfel incat acestia sa aiba timp sa se pregateasca pentru examenele finale.

CITESTE SI: Structura anului scolar 2024-2025. Cum sunt impartite modulele de invatare - proiect

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta copii Vacante elevi

Articole recomandate

Citeste si despre