Elevii cu burse de merit vor primi mai putini bani in luna ianuarie 2024

/ / Modificat: 2024-01-15
Elevii cu burse de merit vor primi mai putini bani in luna ianuarie 2024

Elevii vor primi bursele pe luna decembrie pe 15 ianuarie 2024. Bursele de merit vor fi mai mici in aceasta luna, conform unor calcule pe baza formulei din metodologia de acordare a burselor 2023-2024, in functie de cum se raporteaza fiecare inspectorat scolar la zilele de vacanta din decembrie.

Astfel, bursele de merit calculate dupa o formula ce implica numarul de zile de cursuri si numarul de zile de vacanta, ar urma sa fie pe luna decembrie peste 330 de lei, pana in 343 de lei.

„Atat banii pentru salarii, cat si cei de burse sunt pe traseu. Astazi vor ajunge la inspectorate”, spune joi, 11 ianuarie, secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar din Ministerul Educatiei Florian Lixandru pentru Edupedu.

In urmatoarele zile ar urma sa se vireze banii pentru bursele sociale si de excelenta si pe lunile septembrie si decembrie pentru elevii din scolile si liceele private si confesionale, dupa ce plata acestora a fost deblocata. 

„In legea bugetului sunt prevazute sumele necesare pentru aceste burse, iar Ministerul Educatiei a comunicat Ministerului Finantelor sumele pe fiecare judet in parte. Mai departe responsabilitatea pentru finantarea acestor burse revine consiliilor locale care ar trebui sa faca deschideri de finantare pentru scolile private din jurisdictia lor”, spune Lixandru.

Peste 330 de lei bursa de merit pe decembrie, platita in ianuarie. Doua modele de calcul in functie de zilele de vacanta

Bursa de merit, calculata dupa o formula ce implica numarul de zile de cursuri si numarul de zile de vacanta, ar urma sa fie pe luna decembrie peste 330 de lei, pana in 343 de lei, in functie de cum calculeaza fiecare inspectorat scolar.

Care este formula de calcul pentru bursele de merit 

Calculul se bazeaza pe formula „(CmB/NZL) x (NZL – NZV)” din metodologia de acordare a burselor scolare, unde: „CmB = cuantumul minim al bursei, stabilit prin lege/ordin de ministru; NZL = numar de zile lucratoare in luna respectiva; NZV = numar de zile de vacanta in luna respectiva”. „In calcul (…) sarbatorile legale si zilele declarate libere prin lege sunt considerate zile lucratoare”, conform Art. 18 din metodologie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Burse merit Burse copii Bani elevi

Articole recomandate

Citeste si despre