Elevii ar putea avea o noua vacanta de doua saptamani. Cine a facut aceasta propunere

/ / Modificat: 2021-10-12
Elevii ar putea avea o noua vacanta de doua saptamani. Cine a facut aceasta propunere

Elevii din Romania ar putea avea o noua vacanta de doua saptamani. Aceasta este propunerea facuta de USR PLUS. Parlamentarii propun astfel prelungirea scolii in vara si decalarea cu doua saptamani a examenelor nationale. 

Vacanta ar urma sa fie de doua saptamani pentru toti elevii si revenirea in format fizic dupa aceasta perioada doar in localitatile unde rata de incidenta este sub 6 la mie. 

Aceasta propunere a fost facuta in documentul USR-PLUS prezentat luni la Cotroceni, la consultarile cu partidele politice organizate de presedintele Klaus Iohannis.

Documentul, care are nu mai putin 17 pagini si se numeste „Propuneri USR pentru un program de guvernare PNRR+”. In capitolul 1, Criza sanitara – managementul pandemiei, inchiderea scolii pentru doua saptamani masura numarul 3 propusa in ceea ce se cheama „Plan de masuri ferme pentru limitarea transmiterii”.

-Act normativ care stabileste profilul viitorului cadru didactic privind competentele digitale si modul de evaluare a competentei digitale la examenele scolare.

-Act normativ privind evaluarea competentelor digitale ale elevilor

Termen: 2022

-Tinte PNRR pentru digitizalire educatie: dotarea a 5.200 de scoli cu resurse tehnologice pentru laboratoare IT;

-Operationalizarea a cel putin 1.100 de laboratoare SMART.

-Reforma guvernantei sistemului de invatamant preuniversitar si profesionalizarea managementului scolar

-In 2023, guvernul trebuie sa adopte Planul de Actiune privind reforma guvernantei scolare. USR va insista ca acest program sa aiba o orientare cu adevarat reformista, potrivit obiectivelor anuntate in programul de guvernare: transferul atributiilor de la inspectorate la consiliile de administratie, putere reala la nivelul scolii, la profesori si parinti, responsabilizarea actorilor care sunt cel mai apropiati de elevi”.

Taguri Vacanta copii

Articole recomandate

Citeste si despre