Elev batut de preot pana i-a dat sangele, pentru ca nu a vrut sa faca semnul crucii

/ / Modificat: 2019-03-25
Elev batut de preot pana i-a dat sangele, pentru ca nu a vrut sa faca semnul crucii

Un elev in varsta de 11 ani de la o scoala din Botosani a fost batut si umplut de sange de profesorul de religie pentru ca nu a vrut sa-si faca semnul crucii.

Preotul l-ar fi luat de urechi pe baiat si l-ar fi dat cu capul de perete. Acesta a fost dus acasa de un satean, care l-a gasit pe marginea drumului cu urechea plina de sange.

Mama baiatului a chemat ambulanta si a fost transportat la spital, unde medicii au constatat ca acesta avea mai multe traumatisme. I-au facut un examen tomograf si l-au internat pentru investigatii amanuntite.

Relatarea copilului este sustinuta si de alti parinti, care au spus ca cel care l-a agresat pe baiat a fost profesorul de religie, care i-a fortat pe copii sa se inchine.

Marturiile parintilor: "Parca ieseau de la filme de groaza"

Tatal altui elev a povestit ca dupa agresiune preotul a oprit masina langa grupul de elevi si le-a spus: "Sa fiti cuminti ca o sa patiti toti la fel."

"I-a obligat sa se inchine si sa spuna mai multe recitale ortodoxe. Copiii nu erau de acord. Toti elevii erau terorizati. Au fugit din clasa. Au iesit ca de la filmele de groaza. Fata a venit acasa plangand. Suspina si nici nu mai vrea sa mearga la scoala," a sustinut tatal unei eleve.

Conducerea scolii desfasoara o ancheta disciplinara, iar politistii au deschis dosar penal pentru purtare abuziva.

Reactia Mitropoliei Moldovei

"Vom tine cont atat de marturia preotului, cat si de ceea ce vor stabili autoritatile si evident ca, daca lucrurile se confirma chiar si intr-o mica masura, parintele risca sa i se retraga binecuvantarea de a mai preda ora de religie. Chiar daca dansul sustine ca a fost provocat, si inteleg ca sunt marturii ca elevul ar fi deranjat sistematic ora si l-ar fi amenintat pe preot in multe feluri, nu se justifica folosirea violentei, chiar si un simplu tras de urechi nu isi are rostul. Este absolut regretabil si inadmisibil, sa se foloseasca violenta chiar si intr-un grad foarte mic", a declarat Constantin Stursu, purtatorul de cuvant al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei (MMB).

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil batut Preot

Articole recomandate

Citeste si despre