Discutii in Guvern. Vacanta de vara s-ar putea PRELUNGI cu o saptamana

/ / Modificat: 2019-07-31
Discutii in Guvern. Vacanta de vara s-ar putea PRELUNGI cu o saptamana

Copiii s-ar putea bucura de o saptamana de vacanta in plus, dupa discutiile din Guvern. Premierul Viorica Dancila i-a cerut ministrului Educatiei Ecaterina Andronescu sa prelungeasca vacanta de vara cu o saptamana, pana pe 16 septembrie, la solicitarea patronatelor din turism.

Discutia vine in contextul in care scoala este tot mai fragmentata fie de zile libere nou introduse de parlamentari, fie de "punti" intre acestea create de Guvern, si in conditiile in care specialistii din educatie avertizeaza ca vacanta de vara din Romania este printre cele mai mari din Europa, cu efecte asupra procesului de invatare, scrie Edupedu.ro.

Conducerea institutiei nu ar fi de acord cu modificarea, sustinand ca ar exista efecte negative asupra eficientei actului didactic.

Au fost discutii cand s-a aprobat structura anului scolar

Discutii cu privire la data inceperii anului scolar au existat si cand a fost apobata structura anului scolar 2019-2020. Hotelierii de pe litoral i-au spus ministrului Turismului, Bogdan Trif, ca scurtarea vacantei scolare de vara le va afecta afacerile si i-au cerut sa faca demersuri pentru a fi prelungita vacanta mare, scria la inceputul lunii mai Agerpres.

Structura anului scolar 2019-2020 are cel mai scurt semestru I de pana acum. Vacanta de iarna a devenit vacanta intersemestriala, iar inceperea scolii cu o saptamana mai tarziu decat este stabilit acum diminueaza si mai mult primul semestru.

Noul an scolar este programat sa inceapa pe 9 septembrie 2019.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta Vacanta de vara

Articole recomandate

Citeste si despre