De la ce varsta trebuie sa se spovedeasca copiii

/ / Modificat: 2023-03-23
De la ce varsta trebuie sa se spovedeasca copiii

Spovedania este unul dintre ritualurile bisericesti in care credinciosii isi marturisesc pacatele in fata lui Dumnezeu. Nu numai adultii trebuie sa se spovedeasca, ci si copiii, insa de la o anumita varsta. 

Odata cu trecerea anilor, oamenii gresesc in fata lui Dumnezeu atat cu gandul, cat si cu fapta sau cu vorba. Se știe că până la vârsta de 7 ani se consideră iertate păcatele copilăriei. Apoi, acestea trebuie neapărat să fie mărturisite în fața duhovnicului.

„O vorbă din bătrâni spune că „păcatele mărturisite sunt pe jumătate iertate”. Și Taina Spovedaniei ne învață să ne ușurăm sufletul de povara greșelilor. Căci Dumnezeu ne iartă pentru tot și ne călăuzește pe calea cea bună.

Iar în cazul copiilor e cu atât mai important acest pas în viața de creștin, cu atât mai mult cu cât îi învață să conștientizeze propriile greșeli, să și le asume și să încerce, pe cât posibil, să nu le mai repete. Atunci când stăpânește limbajul uzual, când știe sensul cuvintelor, copilul începe să le folosească, uneori cu răutate.

O înjurătură azi, o vorbă rea mâine și sufletul copilului se încarcă de povara remușcărilor. Apoi, ura este un sentiment caracteristic copilăriei, mai ales la vârsta la care cu toții au câte ceva de împărțit cu cei de seama lor.

În jurul vârstei de 7 ani, copiii încep să mintă mai mult și conștient, fură lucruri, ascund anumite fapte, sunt mai curioși ca oricând. Discuția cu preotul duhovnic, prin intermediul spovedaniei, îi poate ajuta să-și înțeleagă greșelile și să le corecteze”, sunt cuvintele unui duhovnic.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Religie copii Copii biserica

Articole recomandate

Citeste si despre