Data jos din taxi pentru ca are autism. "Nu iau handicapati in masina"

/ / Modificat: 2019-02-28
Data jos din taxi pentru ca are autism.

Un tata a relatat cum a fost umilita fiica sa de un sofer de taxi din Bucuresti, pentru ca sufera de autism.

Barbatul a povestit ca fata, in varsta de 17 ani, nu se poate deplasa singura, iar joi dimineata a lasat-o in grija a doi tutori, cu specializari in Psihologie, pentru a fi dusa la un centru de terapie. Parintele a observat, insa, ca fiica sa si cei doi insotitori au fost dati jos din taxi.

"In timp ce ma urcam in masina, am vazut ca tutorii si fiica mea au coboarat din taxi. Ne-au dat afara. Ne-au dat jos din masina (…) Fetita e nonverbala si toate devierile astea o deruteaza," a declarat tatal fetei, Catalin Rizea, pentru Libertatea.

Acesta spune ca i-a cerut explicatii taximetristului, iar raspunsul a fost unul halucinant.

"Mi-a zis ca el nu ia handicapati, ca se protejeaza pe el. Apoi a ridicat geamul. Cum poti face asta?" a precizat tatal.

"Este inuman"

Barbatul a luat legatura cu reprezentatii firmei de transport care l-au asigurat ca se vor dispune sanctiuni impotriva soferului.

"Trebuie sa se asigure ca asa ceva nu se repeta. Sa faca pregatire cu soferii lor, sa nu ii lase pe oamenii astia sa se comporte in felul asta. E inuman!," a spus tatal adolescentei cu autism.

In urma cu doua saptamani, o fetita de cinci ani din Bucuresti, cu autism, a fost ascunsa de educatoare, intr-o clasa goala, alaturi de alti doi copii, in timpul unei inspectii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Autism

Articole recomandate

Citeste si despre