Cum vor fi testati elevii care se intorc la scoala in a opta zi dupa confirmarea unui caz de Covid

/ / Modificat: 2021-10-07
Cum vor fi testati elevii care se intorc la scoala in a opta zi dupa confirmarea unui caz de Covid

Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a anuntat ca a fost reglementat modul in care elevii se vor putea intoarce la scoala incepand cu a opta zi dupa confirmarea unui caz de covid.

Ministrul a explicat ca medicii de la cabinetele medicale scolare vor testa obligatoriu elevii, iar acolo unde nu exista se pot solicita echipaje DSP mobile. De asemenea, elevii care se vor testa oriunde altundeva vor putea reveni la cursuri cu prezenta fizica.

Completarea va fi publicata in Monitorul Oficial in cursul zilei de miercuri.

“Tocmai ce am semnat completarea la ordinul comun Ministerul Educatiei - Ministerul Sanatatii, art. 6 alineatul 5, prin care am clarificat urmatoarele trei stituatii”, a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa, Sorin Cimpeanu.

El a explicat ca, pentru a da posibilitatea revenirii in scoala a elevilor care doresc acest lucru, incepand cu ziua a opta, dupa confirmarea unui caz de COVID, sunt posibile trei situatii: daca exista cabinete medicale scolare, acestea au obligatia de a testa elevii. Acolo unde nu exista cabinete se va solicita DSP, care va organiza echipe mobile de testare. Elevii care s-au testat oriunde altundeva se vor putea prezenta la cursuri.

Articole recomandate

Citeste si despre