Cum se vor desfasura orele de educatie fizica la toamna. Cum vor juca elevii fotbal si baschet

/ / Modificat: 2020-06-18
Cum se vor desfasura orele de educatie fizica la toamna. Cum vor juca elevii fotbal si baschet

Institutul National de Sanatate Publica a facut cateva propuneri pentru ca orele de educatie fizica din anul scolar 2020-2021 sa se poata desfasura in conditii de siguranta. Elevii se pot juca doar anumite jocuri sportive, pentru a se reduce riscul de infectare cu coronavirus.

INSP recomanda ca orele de educatie fizica sa fie puse ultimele in orar, pentru ca elevii sa poata pleca direct acasa.

"La orele de educaÅĢie fizica, sub atenta supraveghere si indrumare a cadrelor didactice, se pot desfasura doar anumite jocuri sportive, exclusiv in aer liber, dar cu respectarea anumitor reguli," arata INSP.

"Fotbal - se va juca la o singura poarta, numarul maxim de jucatori este 5 (4 jucatori de camp si un portar) si doar portarul (care va purta obligatoriu manusi) poate atinge mingea cu mâna; repunerea mingei (mingii, n.red.) in joc de la marginea terenului se va face doar cu piciorul; Mingea va fi dezinfectata dupa fiecare meci jucat," precizeaza INSP.

"Baschet - fiecare elev va avea mingea proprie si va arunca la cos, pe rand, pastrând spatii suficient de mari fata de colegii lui. Dupa terminarea orei de educatie fizica, mingiile utilizate vor fi colectate intr-un sac special destinat, si vor fi dezinfectate riguros utilizand substantele dezinfectante avizate urmand a fi depozitate apoi in alt sac separat de cel in care au fost colectate (si care urmeaza a fi si el dezinfectat si pregatit pentru utilizarea ulterioara)," se mai arata in propunerile Institutului.

Ce reguli trebuie sa mai respecte elevii

Pentru desfasurarea orelor de educatie fizica, elevii vor fi instruiti, ca pe tot parcursul activitatii sa nu isi atinga fata, gura, ochii si nasul cu mainile neigienizate, toate acestea "pastrand un comportament civilizat."

"La finalul orelor de educatie fizica, toti elevii trebuie sa se spele pe maini cu apa si sapun timp de 20 secunde. Daca nu este posibila spalarea mâinilor este necesar sa se efectueze igiena mâinilor cu un antiseptic pe baza de alcool. Se va efectua curatenia, dezinfectia cu solutii avizate si aerisirea salii de sport dupa fiecare grupa de elevi," mai precizeaza INSP.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Educatie fizica Fotbal Baschet

Articole recomandate

Citeste si despre