Cum s-a aparat femeia infectata cu coronavirus care si-a trimis fetita la scoala

/ / Modificat: 2020-03-11
Cum s-a aparat femeia infectata cu coronavirus care si-a trimis fetita la scoala

O fetita de clasa intai a carei mama este infectata cu coronavirus a mers la scoala pana pe data de 10 martie. Femeia era suspecta de COVID - 19.

Inainte de a fi internata la Institutul Matei Bals, la scurt timp dupa ce a aflat ca testul pentru coronavirus a iesit pozitiv, femeia le-a trimis un mesaj parintilor colegilor fiicei sale. 

Ce mesaj le-a transmis femeia parintilor

Femeia le-a spus celorlalti parinti ca nu i-a anuntat personal pentru ca a preferat sa transmita intai rezultatul catre scoala la care fiica ei invata, pentru ca reprezentantii institutiei sa informeze corect despre aceasta situatie, scrie spynews.ro.

"Aceasta mama a stiut ca e suspecta de coronavirus si a adus copilul la scoala!" a confirmat un parinte al carui copil este coleg de clasa cu fetita femii infectate cu COVID-19.

Cand a trimis mesajul, pacienta a precizat ca fetita nu a fost inca testata si ca nu poate oferi mai multe detalii. In prezent, copila se afla in autoizolare, acasa, alturi de bunici.

Fetita va fi testata

Directia de Sanatate Publica a municipiului Bucuresti va testa copilul si celelalte rude ale femeii. De asemenea, va fi demarata o ancheta epidemiologica.

Femeia este una dintre cele doua persoane intoarse din Israel pe 29 februarie. Scoala a anuntat ca 22 de copii au intrat in contact direct cu fetita. In aceeasi sala, pe cealalta tura, invata alti 33 de elevi, iar micuta a frecventat un after-school aflat pe aceeasi strada.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Coronavirus Scoala Mesaj

Articole recomandate

Citeste si despre