Cu ce simptome pot ramane copiii dupa infectia cu coronavirus. Avertismentul medicului Mihai Craiu

/ / Modificat: 2022-01-28
Cu ce simptome pot ramane copiii dupa infectia cu coronavirus. Avertismentul medicului Mihai Craiu

 Medicul pediatru Mihai Craiu atrage atentia asupra simptomelor cu care pot ramane copiii pe o perioada indelungata dupa infectia cu coronavirus. Desi sindromul de long Covid apare destul de rar la copii, parintii trebuie sa stie aceste informatii. 

„Acești copii care aparent trec prin boli mai puțin zgomotoase pot rămâne simptomatici. Pot avea minte încețoșată, forță mai puțină, unii pot avea și disfuncție cardiacă”, a declarat Craiu, în cadrul dezbaterii. El a spus că simptomele de long COVID pot rămâne la copii până la 12 săptămâni.

Cele mai întâlnite sunt: durerea de cap, oboseala, lipsa de concentrare, probleme cu somnul, tuse, durere în piept, lipsa mirosului.

„Nu ne confruntăm cu o explozie a cazurilor care blochează spitalele și ATI în cazul copiilor, presiunea pe spitale este mai mică decât în valurile precedente”, a spus ministrul sănătății, Alexandru Rafila. „Numărul de copii internați, deși este un număr important de infectări noi cu COVID-19, 16.000, nu este de natură să ne îngrijoreze”, spune și medicul pediatru Alexandru Ulici.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sfaturi copil bolnav

Articole recomandate

Citeste si despre