Creste suma pentru tichetele pentru cresa. Cati bani vor primi parintii

/ / Modificat: 2019-09-05
Creste suma pentru tichetele pentru cresa. Cati bani vor primi parintii

Ministerul Muncii a supus dezbaterii publice un proiect de Ordin privind majorarea sumei pe care o primesc parintii sub forma voucherelor pentru cresa. Proiectul arata ca pentru semestrul II al anului 2019, incepand cu luna octombrie, suma se majoreaza cu 10 lei. Astfel, valoarea voucherelor va ajunge la 460 de lei. 

Valoarea nominala se aplica si pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2020, respectiv februarie 2020 si martie 2020, potrivit noului proiect. Banii acestia se acorda pentru fiecare copil aflat la cresa.

Cine beneficiaza de vouchere

Valoarea nominala a unui tichet de cresa este de 10 lei sau un multiplu de 10, dar nu mai mare de 100 lei. Tichetele de cresa se acorda lunar salariatilor care nu beneficiaza de concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi ani (sau trei ani, in cazul copilului cu handicap) si de indemnizatia aferenta. Tichetele pot fi utilizate strict pentru plata taxelor la cresa unde este inscris micutul si se acorda, la cerere, unuia dintre parinti sau tutorelui si pe baza livretului de familie.

De aceste tichete nu pot beneficia asistentii maternali profesionisti sau persoanele la care este gazduit copilul si pentru care s-a aplicat masura plasamentului in regim de urgenta. Tichetele de cresa se pot cumula cu alocatia de stat pentru copii si cu stimulentul de insertie, ajutorul financiar acordat parintilor care revin la lucru inainte de terminarea concediului maternal.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vouchere Bani pentru cresa Cresa copil

Articole recomandate

Citeste si despre