Cel mai mic bebelus din lume

/ / Modificat: 2007-10-09
Cel mai mic bebelus din lume





 

Primind calitatea de "cel mai mic bebelus care supravietuieste", Kimberly, un bebelus german nascut acum 6 luni, care la nastere cantarea doar 280 de grame si 25.9 centimetri, paraseste acum maternitatea.

Conform Britain’s Daily Mail, micuta Kimberly este cel mai mic bebelus nascut in Germania, si cel mai tanar din lume, cu sanse de supravietuire de 1 la 1000.

Acum Kimberly cantareste 2 kilograme si 250 de grame si are o inaltime de 43 de centimetri. Doctorii au reusit sa o mentina in viata cu ajutorul unui incubator. De asemenea, micuta a fost hranita prin perfuzie, iar respiratia i-a fost asistata de un aparat respirator.

I-au fost administrate medicamente pentru a-i intari sistemul imunitar si la doar 3 luni de la nastere a fost supusa unei interventii chirurgicale cu laser pentru a preveni pierderea vederii.

In urmatoarele saptamani micuta Kimberly va fi in continuare hranita articificial si i se va administra oxigen cu scopul de a sustine dezvoltarea plamanilor.

Nasterile premature, sunt definite ca nasteri spontane care apar inainte de implinirea a 37 de saptamani de sarcina. Cea mai mare provocare vine din partea complicatiilor care apar adesea, in timpul travaliului prematur, cat si recunoasterea din timp a semnelor ce pot indica o nastere prematura.

Nu se cunoaste mecanismul exact, dar exista o serie de factori ce pot influenta o nastere prematura: infectiile, fumatul in timpul sarcinii, consumul de alcool, nasterile anterioare de gemeni sau tripleti, si in principal, un instoric de nasteri premature.

Ingrijirea prenatala este cel mai bun tratament pentru a preveni nasterile inainte de termen. Vizitele frecvente la medic, somnul la ore adecvate in timpul sarcinii, sunt doar o parte din masurile care trebuie luate.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

09 Octombrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre