Ce spune mama unui copil transgender: "Imi pare rau ca nu am putut sa-l intelegem mai repede"

/ / Modificat: 2020-06-19
Ce spune mama unui copil transgender:

Mama unui tanar transgender a explicat ce inseamna sa ai un astfel de copil si cat de important este sa-i intelegi nevoile. 

Alex, care s-a nascut fata, nu mai voia nici sa mearga la scoala, dar dupa ce si-a asumat noua identitate sexuala s-a schimbat in bine si a reusit sa intre la una dintre cele mai prestigioase universitati din lume.

"Un copil transgender este un copil cu doua maini, doua picioare, un copil normal, dar e un copil care la un moment dat, a realizat ca felul in care arata nu corespunde cu felul in care se simte. Eu acum aproape 18 ani am nascut o fata, pe nume Alexia, cu toate ca toata sarcina, toata perioada sarcinii am stiut foarte clar ca voi avea baiat, aveam nume pregatit. Am nascut, asadar, o fata si toata copilaria a fost intr-un mod normal, spun eu, chiar daca copilul meu nu se juca cu papusi sau nu purta codite si rochite, a crescut un copil vesel si deschis la minte. A ajuns la scoala si cred sa spre final de clasa a VIII-a a realizat ca ceva nu e OK si nu e in regula cu el, pentru ca acum din Alexia a devenit Alex, noi asa ii spunem si toti prietenii asa ii spun. Simtea ca e baiat, avea tot comportamentul unui baiat, se imbraca ca un baiat, arata ca un baiat si isi dorea sa fie baiat," a povestit mama, in exclusivitate, pentru Digi 24

Parintii au acceptat ca au un copil transgender

Mama mai spune ca in primii ani de liceu a fost o perioada foarte grea, deoarece familia nu a inteles foarte clar ce se intampla cu copilul. Dar de anul trecut, dupa mai multe discutii deschise, parintii au acceptat ca au un copil transgender, care din fata vrea sa devina baiat, iar  lucrurile s-au schimbat mult in bine.

"Acum, sincer, uitamdu-ma in urma, imi pare rau ca nu am putut sa-i fim mai repede aproape si sa-l intelegem mai repede, pentru ca lucrurile s-ar fi schimbat probabil in bine acum un an sau doi.

Din copilul care nu mergea la scoala, ura sa mearga la scoala, ura sa dea ochii cu profesorii, cu colegii, a ajuns dupa doua luni sa aplice la universitati de afara, iar astazi este unul dintre cei doi romani acceptati la NYU Shanghai, a 15-a universitate in lume," a relatat mama.

Aceasta a facut public cazul copilului ei, in contextul in care Senatul a adoptat  proiectul de lege prin care se interzice in scoli si universitati orice referire la identitatea de gen. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoala

Articole recomandate

Citeste si despre