Cate vacante si mini-vacante mai au copiii pana la sfarsitul anului scolar

/ / Modificat: 2023-01-08
Cate vacante si mini-vacante mai au copiii pana la sfarsitul anului scolar

Vacanta de iarna este pe cale sa se termine, iar elevii si prescolarii romani care invata in sistemul de stat urmeaza sa se intoarca in banci luni, 9 ianuarie. Incepe al treilea modul de invatare din acest an scolar, din cele cinci, cate sunt in total. Pana la vacanta de vara copiii vor mai avea doua vacante si doua mini-vacante, potrivit structurii anului scolar 2022-2023.

Anul scolar in curs este primul organizat in cinci module de invatare in loc de doua semestre, cum era pana acum. La finalul lui se va incheia o singura medie generala pentru fiecare materie. Modulele sunt delimitate prin vacante cu data fixa si o vacanta cu data mobila.

Al treilea modul incepe, asadar, luni, 9 ianuarie, si se termina in luna februarie, cand copiii vor avea parte de o vacanta mobila. Inspectoratele scolare judetene si al municipiului Bucuresti au stabilit, la inceputul anului scolar, perioada in care scolile din judetul respectiv vor avea vacanta. Majoritatea judetelor au optat pentru ultima saptamana din luna februarie, adica 20-26 februarie. Sunt insa si judete in care copiii vor avea vacanta in prima saptamana (6-12 februarie) sau in a doua (13-19 februarie).

Pana la vacanta mobila, copiii vor avea parte de o mini-vacanta. Ziua de 24 ianuarie este liber legal, iar autoritatile au votat sa se faca punte cu weekend-ul, deoarece liberul legal pica marti. Elevii vor avea liber si luni, pe 23 ianuarie, urmand ca aceasta zi sa fie recuperata ulterior și vor avea, in total, 4 zile libere consecutiv.

Dupa vacanta mobila urmeaza ca elevii sa se intoarca in banci, pentru al patrulea modul de invatare. Acesta se termina vineri, 7 aprilie, cand copiii vor intra in vacanta de Paste. Aceasta dureaza pana marti, 18 aprilie.

Ultimul modul de invatare incepe miercuri, 19 aprilie, si se incheie vineri, 16 iunie, cand copiii intra in vacanta de vara. Pana atunci insa vor mai avea parte si de o mini-vacanta. Ziua de 1 iunie este declarata liber legal si pica intr-o zi de joi. Autoritatile au decis sa dea liber si vineri, 2 iunie, iar elevii si prescolarii vor avea o mini-vacanta de 4 zile, cu doua saptamani inainte de incheierea anului scolar. La fel ca in cazul zilei de 23 ianuarie, cursurile din data de 2 iunie vor trebui sa fie recuperate ulterior.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta copii

Articole recomandate

Citeste si despre