Carne de pasare cu Salmonella vanduta la un mare lant de magazine din Romania

/ / Modificat: 2024-03-21
Carne de pasare cu Salmonella vanduta la un mare lant de magazine din Romania

 

ANPC a descoperit carne de pasare cu Salmonella la un mare lant de magazine din Romania. Comisarii au facut aceasta constatare dupa mai multe controale efectuate la societatea Rewe Romania S.A. (la Penny),  potrivit observatornews.ro.

Actiunea a vizat depozitul societatii din comuna Stefanesti, dar si alte doua magazine din Bucuresti dupa ce a existat suspiciunea ca mai multe produse de pasare erau contaminate cu Salmonella. 

In urma controalelor au fost prelevate probe din produsele din lotul 1041203; precum si din ficat de pui Hanul Boieresc, lot 1041203; pui grill Hanul Boieresc, lot 1041103 si lot 1041203, producator SC Vanbet SRL, localitatea Stramtura Mitoc, comuna Banca, judetul Vrancea,  produse la care s-a confirmat prezenta Salmonellei.

„Ma intreb daca, si in aceasta situatie, facem rau mentionand numele produsului si al producatorului, asa cum se plang unele asociatii patronale. Ma bucur totodata ca reusim sa ajutam ANSVSA, desfasurand in continuare actiuni pe care acestia le contesta”, a declarat presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Horia Constantinescu.

Reamintim ca, vineri, LIDL a anuntat retragerea de la vanzare a unui lot de produse alimentare, care ar putea fi contaminat cu Salmonella, dupa ce producatorul GEKA a recheamat preventiv produsul „Culinea Nuggets cu pui 500 g” cu termenul de valabilitate 3 februarie 2025, din lotul cu numarul ED03.02.2024 049502204845, cu suspiciune de prezenta Salmonella. 

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Contaminare salmonella

Articole recomandate

Citeste si despre