Care este cel mai popular nume de fata din lume

/ / Modificat: 2018-10-26
Care este cel mai popular nume de fata din lume

Alegerea numelui este una dintre cele mai grele decizii pentru niste viitori parinti si duc la cele mai aprinse dezbateri si discutii in familie.

Care crezi ca este cel mai popular nume de fata din lume? Daca te-ai gandit la "Maria," ai gresit raspunsul.

Laura Wattenberg, expert in nume si autoarea cartii "Expertul pentru numele copilului," a analizat daca este adevarat.

Inainte de inceperea studiului, Laura a crezut de asemenea ca "Maria" era numele cel mai raspandit in intreaga lume. Dar, dupa revizuirea statisticilor din 49 de tari si 22 de limbi diferite, cercetatorul a ajuns la concluzia ca numele cel mai popular din lume este "Sofia", in toate variantele sale.

Clasamentul pe tari

Tari ca Italia, Slovacia, Mexic, Estonia sau Rusia impartasesc un singur lucru: numele pe care il poarta cele mai multe fetite.

Numele de Sofie, Sofia, Sophie, Zsófia... In 9 tari ale lumii se afla pe prima pozitie a clasamentului, iar in altele nu se indeparteaza foarte mult de primul loc.

De asemenea, Laura Wattenberg a studiat popularitatea numelui de-a lungul anilor si a ajuns la o concluzie curioasa: in urma cu trei ani, "Sofia" a fost in topul preferintelor in doua tari total diferite, ca Statele Unite si Rusia.

Unele tari cu o populatie mare, cum ar fi Brazilia, China sau India, au fost lasate in afara studiului. Prin urmare, se poate spune ca "Sofia" este cel mai folosit nume de fata din lume.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume Nume copii Nume populare Top nume fete Nume populare fete

Articole recomandate

Citeste si despre