Carbohidratii, cheia unei diete sanatoase

/ / Modificat: 2011-06-01
Carbohidratii, cheia unei diete sanatoase





 

Conform autorului celui mai recent studiu asupra calitatii si cantitatii carbohidratilor si indicele de masa corporala (IMC), decat sa isi faca griji in privinta indicelui glicemic si a carbohidratilor din dieta, oamenii ar trebui sa isi concentreze atentia spre a consuma cat mai multe produse bogate in fibre, relateaza Reuters Health.

Cercetatorul sustine ca este in regula un consum moderat de carbohidrati, deoarece acestea nu se depoziteaza imediat pe solduri.


Oamenii ar putea cu usurinta sa isi mentina o greutate normala atata timp cat, de exemplu, la fiecare mic-dejun consuma un castron de cereale bogate in fibre.

Cercetatorul a revazut 140 de studii asupra consumului de carbohidrati si indicele de masa corporala, si sustine ca a gasit foarte putine legaturi intre indicele glicemic al produselor integrate in dieta unei persoane si indicele de masa corporala.



In plus, sustine ca o serie de studii au descoperit chiar ca o incercatura glicemica ridicata, ar avea legatura cu un scor scazut la IMC.

Dietele bogate in carbohidrati sunt mai sanatoase, deoarece multe produse care contin carbohidrati - in special cele care au de asemenea, un continut bogat de fibre - contin o serie de alte substante sanatoase precum substante fitochimice si antioxisanti. Specialistii recomanda cu incredere consumul de cereale integrale.




Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre